Hier gaan we weer met de 1000 vragen, we zetten de eindsprint in!

861. Wat motiveert je om te gaan sporten?

Ha kijk, dat vind ik een leuke vraag om mee te starten. Dat het gezond is en goed voor me is en zo, dat motiveert me eigenlijk niet zo erg. Er zijn 2 dingen die me wel motiveren: het eerste is mooie dingen zien. Ik ga niet fietsen om te trainen, maar wel om mooie dingen te zien. Mooie landschappen. Zonsopgangen. Wolken. En door te fietsen, is mijn actieradius van thuis uit groter dan moest ik enkel wandelen. Het tweede is, me being a nerd: Strava. Ik kijk graag naar mijn ritjes op Strava. Gemiddelde snelheid, afstand, hoogste snelheid, de kaartjes, zalig. En daarbij ook: het doel dat ik gesteld heb. 2020 kilometer in 2020 (met dank aan Leslie). Nog 250 te gaan! Moet lukken!

Waarbij dit verzoek: heb je een Strava account die je actief gebruikt, wil je me dan toevoegen? Dat vind ik ook altijd erg leuk.

862. Hoe ziet volgens jou de hemel eruit?

Goh, ik geloof daar niet in. Maar moest de hemel bestaan, dan zou het een fijne plaats zijn. Ergens heb ik daar dan toch nog een onnozel beeld van zo boven de wolken en al. Maar in ieder geval een plaats zonder haat, nijd, overbevolking, milieuproblemen, gezondheidsproblemen, financiële problemen… heaven, quoi.

863. Wat neem je minstens twee keer per maand voor?

Euhm kweenie? Wat minder te procrastineren? Geen idee eigenlijk of er iets is wat ik me minstens twee keer per maand voorneem.

864. Wanneer heb je voor het laatst in een hangmat gelegen?

Niet, eigenlijk. Ik heb nog nooit in een hangmat gelegen.

865. Wat vind je het prettigst aan een wellness?

Niks, eigenlijk, ik ben nog nooit in een wellness geweest. En in tegenstelling tot in een hangmat liggen, heb ik er ook geen behoefte aan.

866. Kijk je weleens films in een andere taal dan Nederlands of Engels?

Ik kijk wel eens een Franse film. In het Frans dus. Geen Duits, vinnik niet zo leuk om kijken. Wel Deens en Zweeds en Co., dat vind ik ook wel leuk om horen. Voornamelijk series dan wel. IJslands, dat vind ik dan weer gruwelijk lelijk. Wat was de vraag nu ook weer?

867. Maak je je soms onnodig druk?

Ik ben getrouwd met een manspersoon die er een hobby van maakt zich overal onnodig druk in te maken. Zelf probeer ik het dan ook te vermijden, anders is het echt een straatje negativiteit zonder eind.

868. Welk woord heb je jarenlang verkeerd gezegd?

Router zeg ik nog altijd verkeerd. Rouwter zou je moeten zeggen, ik zeg gewoon roeter. Ik vind rouwter vreselijk klinken.

869. Wat is belangrijker: De reis of de bestemming?

Oeh. De reis. Echt wel. De bestemming is prettig, maar de reis is nog veel prettiger.

870. Laat jij over je heen lopen?

Ik denk niet dat ik dat nog laat gebeuren. Toen ik jonger was zeker wel, maar nu niet meer.

Elke vrijdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje. Ik vond het bij Nerdy Geeky Fanboy, Lieke startte het, vele bloggers begonnen ermee, ook Sara doet het ondertussen, MimaMaakt sprong ook al op de trein en houdt koppig vol. Later volgden nog Lentebloem, en nu doet ook Pharailde van Casa Murphy tot mijn groot jolijt mee.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

37 reacties

 1. Geef die wellness dan maar aan mij, als het niet erg is. Ben er absoluut fan van!
  En in eerste instantie ook die 1000-vragen-challenge. Hoewel, ik heb die originele lijst eens bekeken en zou er liever een eigen invulling aan geven.

  1. In die lijst durf ik al eens een vraag te vervangen (alhoewel, daar ben ik mee gestopt nadat bleek dat anderen de vragen van me overnamen en ik op heterdaad betrapt werd, haha!), of een joker in te zetten, want soms vind ik ze echt niet te doen. Van de 10 vragen probeer ik er altijd een paar wat uitgebreider te beantwoorden, en de antwoorden van de vragen die me weinig zeggen, hou ik kort. Ik kijk ook nooit wat er nog zit aan te komen, ik vind dat ontmoedigend.

 2. Sommigen van die vragen heb ik neit eens onthouden van mijn boekje. Ik heb wel in een hangmat gelegen, z’n staand ding en toen ik eindelijk lag ging de kat eronder liggen en was ik doodsbang dat dat ding kapot zou gaan.

 3. Vroeger vond ik wellness leuk maar nu niet meer. Nu is wellness thuis onder de koude douche en zelf wat scrubben hier en daar. Vroeger zei ik ook roeter maar nu niet meer. Het valt mij op dat ik veranderlijk ben.

  1. Zeg je nu dan ook rouwter? (maar je woont dan ook in Nederland).
   Trouwens, ik vind mensen die niet veranderen of mensen die tegen verandering zijn echt griezelig. Mensen veranderen in de loop van hun leven toch van idee over bepaalde dingen? Zelfs over principes en zo? Ik vind dat toch. Moet kunnen. Toont evolutie.

   1. Zeker, zo zie ik het ook.
    Ja, qua taal heb ik mij hier toch serieus moeten aanpassen. Het is hier zelfs een rourwter😜😜 Ik krijg het amper geschreven. Maar ik zie die dingen nu ook een beetje flou, ik had net een warm oogmaskertje op. Moet ik dagelijks doen ter voorbereiding op mijn lenzen.

    1. Een oogmaskertje? Ter voorbereiding van lenzen? Ga je overschakelen op lenzen? Dat van dat oogmaskertje, da’s nieuw voor me 🙂 (ik draag al 30 jaar lenzen en kan het alleen maar aanraden)

     1. Ik red het niet met mijn bril boven dat mondmasker als ik les moet geven. Of hij staat niet goed en ik kijk door het verkeerde deel of hij bedampt. In het verleden mislukte telkens mijn poging om lenzen te dragen. Voor het ene oog maken ze nu een lens op maat. Door dat oogmasker zouden de ogen minder droog zijn en meer geschikt voor het dragen van lenzen door verbetering van de kwaliteit van de traanfilm. Er werd aangeraden de oogleden eenmaal daags 10 minuten te verwarmen met een speciaal oogmasker. Daarna moeten de oogleden worden gereinigd en gemasseerd. Dit bevordert de productie van de talg door de klieren van Meibom en voorkomt verdamping van de traanfilm. Bovendien plakt hierdoor de traanlaag beter aan het hoornvlies.
      Op hoop van zegen dat deze keer het lukt! Voorheen heb ik al alle soorten geprobeerd zonder succes. Ze deden pijn van droogte en vielen soms vanzelf uit mijn ogen…
      Er werd wel een extreemlage druk in mijn ogen gemeten. Mogelijks moet ik hier verder laten naar kijken want dat schijnt niet echt normaal te zijn. Altijd wat…

      1. Ik heb zelf nogal specifieke problemen met mijn ogen, en draag die 30 jaar dus al altijd op maat gemaakte lenzen. Toen was dat pokkeduur en werd daar maar weinig van terugbetaald, nu is het al veel betaalbaarder en ook makkelijker om vinden (gewoon via de opticien, vroeger altijd via de oogarts).
       Bij mijn dochter lukte het dragen van lenzen ook niet.
       Ik hoop dat deze poging bij jou slaagt! Ik merk ook dat voor slechtzienden dat mondmasker niet altijd evident is, zelfs al dragen ze geen bril (hoe vreemd dat ook moge klinken).
       Succes!!

        1. Ja, onder bepaalde voorwaarden, maar ik neem aan dat dat geen probleem zal zijn. Met het voorschrift van de oogarts zorgt de opticien voor het nodige zodat je terugbetaling krijgt.

 4. In een hangmat kruipen is een vak apart, levensgevaarlijk. 😉
  wellnes is heerlijk, groot fan van! Toevallig net gisteren geweest.
  Er laat wel eens mensen over me heen lopen, maar nooit heen en terúg.

  1. Dat in die hangmat kruipen… ik kreeg ondertussen een uitnodiging om 2 huizen verder de hangmat uit te testen, maar ik ga dat nooit durven, omdat ik wéét dat ik daar nooit ongeschonden ga in geraken! 🙂
   Hahaha, als ze al niet heen en terug mogen over je lopen, het is ook al iets hè 😀

 5. Leuk hoor! Haha, mijn man zegt altijd: als Strava het niet geregistreerd heeft, telt het niet. Die doen echt wedstrijdjes met hun fietsbende, eigenlijk wel tof. Voor mij werkt dat ook wel motiverend, al moet ik dringend weer eens gaan lopen.
  En rouwter zei ik dus ook verkeerd, tot iemand me dat zei en vervolgens zei ik het dus altijd juist, maar ik werd raarder bekeken toen ik het juist zei dan fout. De meeste weten dat echt niet. Ik zeg veel dingen fout, bijvoorbeeld ook lange tijd Ed Sheeran, ik zei dat met de klemtoon op de A. Haha. En ik zei ook avaaatar. Oeps! Ik duidelijk problemen met de A.

   1. Haha, die afbeelding is hilarisch! Ja, ik zie er best naar uit opnieuw te gaan lopen, het wordt zeker deze week! 😀 En jep, die A’s. En heb nog wel 3 A’s in mijn naam :’)

 6. ik zeg ook roeter hoor, behalve als je tegen engelstaligen bezig bent. Maar in het Vlaams is het doorgaans roeter, ook op het werk 😉

  zo ijslandse films, je kijkt dan toch met ondertiteling veronderstel ik?

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: