Bij Matroos Beek zag ik een blogpost met een mooie titel: Het oneindige plan. Het bleek een stapelgedicht te zijn. Definitie: Haal zoveel boeken uit de kast als je wilt en ga dan stapelen in een volgorde waarvan jij vindt dat de woorden elkaar mooi opvolgen, zoals in een gedicht. Ik vond het een erg leuk idee, en beloofde het ook eens te doen. Eén keer was niet genoeg, er was nog een tweede gedicht, en nu ook nog een derde gedicht, met Engelstalige titels. Dit stapelgedicht vind ik het mooiste van de drie.

What I Loved

Wives and Daughters

Brother & Sister

In One Person

Love Story

Boy Still Missing

The Seduction of Water

Crow Lake

No Second Chance

The Shape of Sand

The Heartbreaker

One Day

Sleep Toward Heaven

The Unbearable Lightness of Being

20200821_075552

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

24 reacties

  1. Dat vind ik niet erg hoor, integendeel.
   Het meer van Annecy kan er in het vroege ochtendlicht echt sprookjesachtig uitzien. Prachtige plek, erg fotogeniek.

    1. Ik denk dat de foto niet gemaakt is vanuit Annecy zelf, maar in de omgeving van Sévrier. Ik kom er graag, aan dat meer. Vind het een heerlijke plek.

  1. Ik heb dat in het Engels gelezen ja, ik lees al van in mijn tienerjaren boeken in het Engels, onder andere van John Irving heb ik heel veel in het Engels gelezen. Ik deed het later ook soms bewust, omdat ik vond dat ik te snel las in het Nederlands, en ik toch wat langer over een boek deed in het Engels 🙂 Heb het een tijd moeten opgeven toen ik ziek was (blijkbaar is dat normaal dat, dat niet meer lukt), maar nu gaat het toch wel weer.

 1. Zo’n tof idee! Misschien ga ik dat ook wel eens doen. Heb alleen vooral Nederlandstalige boeken en denk dat dat toch iets minder dichterlijk over komt dan in’t Engels.

  1. Ik deed ervoor al 2 Nederlandstalige, en vooral het eerste vond ik ook wel poëtisch. Het kan dus wel hoor. Doen, zou ik zeggen, het is leuk om je mee bezig te houden 🙂

  1. Mooie titel, mooi boek, vond ik.
   Niks gelezen van Milan Kundera? David Nicholls?? Kan ik wel aanraden eigenlijk (niet alle boeken, maar toch wel dit en ook Us.
   (als muziekliefhebber: heb je High Fidelity van Nick Hornby gelezen?)

Zeg het eens?