Dinsdag muziekdag. Het liedje van vorige week verbind ik met het liedje van deze week. Er zijn zoveel links tussen muziek, ik zoek er eentje. Al dan niet vergezocht of voor de hand liggend, maakt niet uit. Suggesties voor het volgende nummer zijn altijd welkom.   

Dinsdag muziekdag, vanaf nu met een leuke extra. Goofball had altijd veel lol met die Satur9 draait door blogposts, en vorige week vroeg ze of ik het zou zien zitten dat we dat met z’n tweeën doen. En of ik dat zie zitten! Samenwerkingen zijn altijd leuk. Dus, vanaf nu is het hier op dinsdag bij mij, en op donderdag draait Goofball door. En zo spelen we een muzikaal pingpongspelletje. Dat wordt een grotere uitdaging, en misschien belanden we zo al eens buiten onze comfort zone.

Vorige week had ik Learn to Fly van de Foo Fighters, waarop Goofball inpikte met Pretty Fly (for a White Guy) van The Offspring. Naast de link naar de titel, een feestnummer met een grappig filmpje, dus er is meer dan één overeenkomst.

Ik dacht meteen aan (You Gotta) Fight for Your Right (to Party) van de Beastie Boys, feestnummer met een grappig filmpje, weetjewel? Maar ergens wringt het toch een beetje, want Beastie Boys hebben zoveel beter dan dit. Maar dan dacht ik aan Superfly, van Curtis Mayfield.

Curtis Mayfield, soul- en funklegende, vooral leren kennen eigenlijk door Bran Van 3000 met het zálige Astounded, maar hier natuurlijk met Superfly. Enjoy!

Goofball, ’t is aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

8 reacties

    1. Hahaha 🙂 Och ja, ik ben gewoon blijven gaan met die muziek, en Curtis Mayfield is voor mij pas veel later gekomen. (begin 2000, denk ik, met bovenvermelde Bran Van)

Zeg het eens?

%d