Dinsdag muziekdag. Het liedje van vorige week verbind ik met het liedje van deze week. Er zijn zoveel links tussen muziek, ik zoek er eentje. Al dan niet vergezocht of voor de hand liggend, maakt niet uit. Suggesties voor het volgende nummer zijn altijd welkom.   

Hee kijk, dinsdag muziekdag is terug! Ik doe verder met de “Satur9 draait door” reeks. Begin juni hadden we als laatste “With a Little Help from My Friends” van The Beatles. Dat nummer werd gezongen door Ringo Star, en zo kom ik uit bij zingende drummers. En néén, ik doe niet aan Phil Collins. Ik haat zijn muziek met passie.

Ik doe wel aan Dave Grohl, drummer van Nirvana en zanger van The Foo Fighters. Favoriet liedje kiezen is moeilijk.

Foo Fighters hebben vaak ook schitterende clipjes, en dan blijft “Learn to Fly” toch wel favoriet. En het nummer is ook heerlijk, dus kijk, win-win. Foo Fighters kunnen een berg lawaai produceren, maar tegelijk verliezen ze nooit de song en de melodie uit het oog. Ik word ze nooit beu.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

27 reacties

 1. Hahaha, “ik haat zijn muziek met passie”. Arme Phil Collins 😉
  Ik heb er op zich ook niet zo veel mee, al blijft hij wel voor altijd de zanger van het eerst Engelse nummer dat ik kende: “anode day in padadais”, zoals ik het toen zo mooi kon uitspreken 😉
  Wel een toffe keuze, heel lang geleden dat ik dat nummer nog eens hoorde!

  1. Och, die kan er wel tegen denk ik 😉 Hihi, zalig hè, dat kinder-Engels 🙂
   Foo Fighters vind ik dikwijls goed voor het humeur.

 2. En dan nog een vermakelijk filmpje ook! Drummers zijn voor mij meestal een noodzakelijk kwaad , ze ondersteunen het ritme maar meer credit hebben ze meestal niet bij mij 😉

  1. Ha, ik vind een goede ritmetandem (drums en bas) altijd heel belangrijk. Groepen met een goede drummer dragen mijn voorkeur weg 🙂
   Het filmpje vind ik zalig 🙂

  1. Grappig hè! Ik heb het al vaker gezien, maar het blijft gewoon leuk. Foo Fighters hebben dikwijls grappige clips. (net als Elbow, zeker in hun beginjaren)

    1. Dat zijn de dingen die ik speciaal op Youtube ga opzoeken. Ik ontdek de laatste jaren heel veel clipjes van jaren 80 en 90 muziek die ik vroeger nóóit gezien heb. Behalve naar de koers, kijk ik ook geen tv meer. Alleen nog op de laptop, vrtnu en Netflix.

      1. Hm, NPO start kende ik niet, dank voor de tip 🙂
       Ben nu naar seizoen 3 van Marcella aan het kijken op Netflix, vind ik heel goed. Als ik zelf al minder kijk (wat vaak gebeurt), de huisgenoten kijken ook wel regelmatig Netflix, dus voorlopig rendeert het nog wel.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: