Een luchtig tussendoortje voor ik weer mijn gewone blogritme zoek.

Op Facebook heb ik een Amerikaanse vriendin (een échte, we kennen elkaar al decennialang en hebben elkaar al ontmoet) die zich vreselijk opdraait in de politieke situatie in Amerika, en daar veel over post. Tussendoor volgt er dan al eens iets luchtigs als onderstaand lijstje, en deze vond ik leuk genoeg om bij te houden voor later gebruik.

In te vullen zonder Google te gebruiken, niet eens altijd zo makkelijk als je denkt.

Something to Wear – Long Skirt, Short Jacket – Cake
Something to drink – Waterfall – Wendy & Lisa
A Place – En in Gent – De Mens
A food – Strawberry Fields Fovever – the Beatles
An animal- The Lion Sleeps Tonight (can’t believe I just did that, I hate that song)
A Number – 1999 – Prince
A Color – Red Guitar – David Sylvian
A Girl’s Name – Sara – Fleetwood Mac
A Boy’s Name – A girl Called Johnny – the Waterboys (hm, isn’t that confusing?)
A Profession – Doctor, Doctor – Thompson Twins
Day of the Week – Friday on My Mind – the Easybeats

En, crap! Nu zit ik met The Lion Sleeps Tonight in mijn hoofd! Jij ook?

Ik lees graag jouw lijstje!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

34 reacties

 1. Oe, lastig.
  Ik buig me er eens over.
  Zonder google te gebruiken.

  Monday , monday 🙂 mamma’s en the pappa’s
  Jenny was only 9 jears old, geen idee van wie
  Oh oh Den Haag 🙂

  Grappig ditte.

 2. Nou zo uit het blote hoofd zou me dat niet lukken, maar het is wél een leuke! Een meisjes naam zal niet heel moeilijk zijn , dié zijn er genoeg maar ik zou niet alles een beetje origineel op kunnen hoesten.

 3. Brimful of Asha van Cornershop voor meisjesnaam. Voor de rest denk ik dat dit wel een zomers dingetje is om over te nemen en dus verklap ik de rest niet. Bedankt voor het leuke idee, ik zal noemen.

 4. Zalige tag! En ik ontdek hier, naar gewoonte, weer wat nieuwe nummers 🙂
  Ik heb hem ook net gepost, J. en ik hebben hem allebei ingevuld en zo meteen een avondje muziek gehad. Merci dus ook, was tof 😉

  1. Leuk! En heel graag gedaan 🙂 Zo’n avondje muziek met z’n twee, leuk hè. Gebeurt hier soms ook wel, ik geniet daar altijd van.

 5. Ha leuk om eens tussen de soep en patatten te doen. ‘k heb eerst mijn eigen lijstje snel gemaakt zodat ik niet door jou beïnvloed werd, maar ‘k ga het maar later eens posten als ik niet veel inspiratie heb. We hebben 1 gemeenschappelijke.

Zeg het eens?