Dinsdag muziekdag. Het liedje van vorige week verbind ik met het liedje van deze week. Er zijn zoveel links tussen muziek, ik zoek er eentje. Al dan niet vergezocht of voor de hand liggend, maakt niet uit. Suggesties voor het volgende nummer zijn altijd welkom.   

Vorige week hadden we Peaches van the Stranglers. Dat was eind jaren 70 (denk ik?) de begintune van Sportweekend op de BRT.

Ik haal als vervolg nog één keer een begintune uit, daarna gaan we een andere richting uit. Maar ’t is zo’n leuke, een opgewekt liedje. En kunnen we niet allemaal wat vrolijkheid gebruiken, dezer dagen? In ieder geval, heel bekend, deze begintune van Friends, van one hit wonder the Rembrandts. Dank voor de tip, Goofball!

Verwante Berichten:

 • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

31 reacties

  1. Goh, ik had al een liedje voor volgende week in gedachten, maar nu ik jouw commentaar lees, schiet er me een tweede nummer binnen. Nu wordt het moeilijk kiezen! 🙂

 1. Amai, dat liedje katapulteert mij onmiddellijk terug naar tijden waarin mijn broer en ik in de gang “Frieeeends” naar elkaar riepen, waarna er eentje de trap afdenderde en we samen in de zetel kropen om te kijken 🙂

 2. Ik word er ook vrolijk van. Zo ook van Friends, de serie die ik al twee keer bekeek in tijden dat ik ziek op de bank lag of een dipje had. Het vrolijkt me zo op. Alleen al de begintune is zo leuk.

 3. Het liedje ken ik wel, de serie heeft ook hier in Nederland gedraaid maar heb ik eigenlijk nooit zo gevolgd al zag ik er wel eens een stukje van in afwachting van een ander programma. Een en al vrolijkheid , kunnen we inderdaad wel gebruiken.

  1. Ik hou niet van sitcom en romcom en lachband en Co… dus ik heb er nooit naar gekeken. Maar inderdaad, de vrolijkheid van dat nummer, die gaat er altijd lekker in!

 4. haha mijn achterstand even skippen en me direct komen moeien met suggesties heeft geloond 😀

  ‘k wou hier nu een nieuwe band met een schildersnaam suggereren maar ‘k vond niet echt Van Ghoghs, of Rubens of Cézannes of zo die ik kende.
  Dus ik zou nu gaan naar liedjes met handgeklap zoals Zeg eens meisje van Paul Severs of Jack and Diane van John Mellencamp of No Fun van The Stooges.

  1. Oh yeah, life goes on!! Jack & Diane, zalig nummer, lang geleden dat ik dat nog eens hoorde!
   Maar ik beloof niks hoor, want ik zat zelf al meteen met ideeën in mijn hoofd 🙂

   Je zou ook iets kunnen doen met schilderen hè, zoals Paint it black of zo.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: