Op donderdag is het hier Throwback Thursday. Dan bedenk ik een willekeurige zoekterm, en zoek aan de hand daarvan foto’s op in mijn fotoarchief.

Vandaag: tuinkabouter.

Ik heb wel iets voor de kitsch van een tuinkabouter. Ik probeer dat heel erg in de hand te houden, want het wordt al snel te veel. Maar we hebben er toch wel een paar, en in mijn fotoarchief zitten toch wel wat foto’s. Want ik kan het niet laten.

Deze schattebout (van massieve steen, weegt een ton) kochten we in een bizarre winkel vol kitsch in Astene bij Deinze die er nu niet meer is. (om de één of andere reden heb ik van toen maar 1 fotootje van zeer lage kwaliteit).

Afb0001

Hij ziet er ondertussen al wat slonziger uit. Maar wel schattig hè.

WP_20140315_13_44_11_Raw

Kabouter in de sneeuw.

Afb0077

Kabouter in de zon.

CIMG1683

Kabouter die ook afgezien heeft. Hij was eens helemaal in stukken, en Meneertje Mertens heeft hem opgelapt.

CIMG4606

Kleedje voor Lili. Waarom zit deze foto tussen de kabouter-foto’s?

20190222_135813

Kabouter van ons nieuwjaarskaartje. Eén van de probeersels voor een foto. Ik vind ook deze megacute.

20191130_091027

Als uitsmijter nog deze zalige van lang geleden (16 jaar geleden). Toen we met Farmaka nog in de Jubileumlaan zaten, in een gebouw van het OCMW. Ik werkte er nog niet lang. Op het gelijkvloers was een lokaal dienstencentrum, waar veel activiteiten waren voor senioren. En daar beneden stonden ook cheeky tuinkabouters op het terras. Mijn collega Stijn pikte er eens eentje om hem wat verder in het gras te zetten. Zalige foto vind ik dit nog altijd!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

5 reacties

    1. Hihi 🙂 Gelukkig was het alleen maar wat onschuldige deugnieterij 🙂 En zo konden wij de kabouter boven in ons kantoor ook zien staan.

    1. Die winkel is weg, ben nog eens gaan zoeken op Google Maps maar vind er niks van terug. Het was, als je van Deinze naar Gent reed via de Kortrijksesteenweg, voorbij Astene dorp aan de linkerkant. Meneertje Mertens zegt: het was een steenhouwer. Er stonden enorm veel van die kitscherige tuinbeelden, en er was een winkel met nog een enorm magazijn achter. Volgens mij kon je daar een halve dag rondlopen. Maar ik heb geen idee meer hoe het daar heette.

Zeg het eens?