Afgelopen week overleed André Meganck, meesterfixer in de koers. Ik was er efkes niet goed van, hij was 72 maar dat is echt veel te vroeg. Hij had nog jaren van zijn pensioen moeten kunnen genieten. Actief pensioen, want hij bleef bezig met de koers.

In 2016 was er De meesterfixer, het boek over zijn leven. Ik wilde dat graag lezen, maar wilde liefst een e-book (slechte ogen, dat leest makkelijker). Maar ik vond het boek niet in e-book versie. Ik raapte mijn moed samen, en stuurde André een berichtje via Facebook: of dat boek van hem ook beschikbaar was als e-book.

Het antwoord was negatief, neen, het is niet beschikbaar als e-book. Maar: als ik de papieren versie kocht, dan kon hij wel iets regelen voor me. Meesterfixer, in al zijn glorie.

Hij kwam het papieren boek persoonlijk bij me afleveren. Op de moto, in zijn motorpak. Symbolischer kon je niet hebben. Zeer vriendelijke mens, zou hij het boek signeren? Oh natuurlijk, graag. Ik was zo van mijn apropos dat ik Meneertje Mertens een voornaam met ck toedichtte. Maar ook dat kwam nog goed.

Rust in vrede, André. Dit overlijden was véél te vroeg.

DSC_1935

Op vakantie las ik toch wat in het papieren boek. Maar de digitale versie, die heb ik ook gekregen, zoals beloofd.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

15 reacties

  1. Zo is dat. Als je jong bent, is 72 stokoud. Als je wat ouder wordt, besef je: er hadden nog zoveel mooie jaren kunnen zijn.

 1. Ik hoorde al zoveel positiefs over de man. Het afscheid veel te vroeg. In dat licht vind ik het label ‘meesterfixer’ negatiever klinken dan het bedoeld is.

  1. Ik vond dat ook, maar dat negatieve is er bij mij afgesleten. Het is een titel die hem perfect typeert, in de zin van: alles kon hij oplossen. Het was een héél lieve en warme man.

 2. Ik was er ook serieus van geschrokken, André is toch zoveel jaren elke week “in onze huiskamer” geweest. Mooi verhaal ook dat jij hier van hem vertelt, zegt heel veel over hoe hij als mens was.

  1. Ja, hij was er altijd een beetje bij hè. Onlangs bij één van de herhalingen op zondag van de koers werd hij weer meermaals genoemd.
   Mijn verhaaltje typeert hem echt. Lieve mens. Zal enorm gemist worden. En stierf toch wel op een ellendig moment., zo in volle corona-crisis.

Zeg het eens?

%d