Een 30-day song challenge die ik in 30 weken ga doen. Elke week een mooi liedje dus. En avant!

1_tCFbGBvMPx-2GUn_6jKLvw

Een artiest van wiens stem ik hou. Da’s niet zo moeilijk, want mijn favoriete muziek is er maar al te vaak van een groep met een goede zanger/zangeres. Denk aan Crowded House. Denk aan Tool. Denk aan Soundgarden. Denk aan Smashing Pumpkins. Oeps nee, dat is de uitzondering op de regel. Maar al die groepen heb ik hier al zo vaak vernoemd. Maar, welke groep verwaarloos ik de laatste tijd schaamtelijk? Elbow. Wie heeft een fantastische stem? Guy Garvey van Elbow. Die hoor je er live ook niet vaak naast slaan.

Dus doen we maar een live versie van Newborn hè. Heerlijk mooi!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

8 reacties

  1. Hij heeft een zeer mooie stem. De laatste jaren vind ik het wat moeilijker, maar ik ben toch héél lang mooie nieuwe muziek blijven ontdekken. Dit is het nummer waarmee ik Elbow ooit leerde kennen, en ik krijg er nog steeds een kick van als ik dit volledig uitluister. Die finale! Machtig.

 1. Fijne keuze!
  Als het om de stem gaat, kies ik voor Beth Hart. Of Kaz Hawkins. En dichterbij voor Dani Klein van Vaya Con Dios.
  Mooiste mannenstem? Zonder twijfel Eddie Vedder.

  1. Dankje!
   Dames: Beth Hart & Kaz Hawkins ga ik eens beluisteren. Ken ik niet. Dani Klein vond ik in de vroege jaren van Vaya Con Dios erg goed, maar ze gingen me op het laatst te commercieel.
   Edje Vedder. Schone stem, schone mens, in vele opzichten.

Zeg het eens?