801. Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Mijn droomkeuken is ruim en licht. Een combinatie van moderne toestellen en retro kasten. Echte retro kasten, uit de kringwinkel. Maar door een kundige schrijnwerker/restaurateur aangepast aan de moderne noden.

802. Wat is je vroegste herinnering?

Mijn vroegste herinnering is een flits, van toen we pas in het huis in Wondelgem woonden. Ik zat op schoot bij mijn ma, en er werd door het schuifraam achteraan een rol vast tapijt geleverd. Ik was nog héél klein, een jaar, anderhalf jaar oud? Een heel vroege herinnering, niet gebaseerd op een foto.

803. Wanneer zit je ego je in de weg?

Wanneer ik moet toegeven dat ik ongelijk heb. Ik heb namelijk altijd gelijk. Duh.

804. Heb je veel mensenkennis?

“Studie heeft aangetoond dat mensen die veel lezen zich beter kunnen inleven in anderen. In dat geval zou ik wel flink wat mensenkennis hebben…” om eens over te nemen wat mijn voorganger hier schreef. Dat zou zo wel kunnen zijn. Ik heb ook een ferm ontwikkelde intuïtie, die helpt bij die mensenkennis.

805. Hoe ziet de wereld er over honderd jaar uit?

Shit, voorspellingen. Die lijken meestal nergens naar. Toch als het over de wereld of het weer gaat. Ik kan soms wel perfect voorspellen wat mensen gaan zeggen of doen, maar hoe de wereld er over 100 jaar zal uitzien? Geen idee. En ik heb er niet echt een goed oog in.

806. Waarin zijn kinderen leuker dan volwassenen?

In verwonderd zijn. In zin in het leven. In onschuldigheid. In open blik. In enthousiasme.

807. Zou je ooit meedoen aan een talentenjacht?

No. Way. Never. Never say never maar hier zeg ik: never.

808. Zijn er weleens dagen dat je niet praat?

Oei. Nee, ik denk het niet. Ik ben wel erfelijk belast, want mijn grootvader kon er dagenlang het zwijgen toedoen. Echt, geen woord zeggen. Mijn ma evolueert een beetje in die richting, ze kan ook “niet veel van zeg” zijn. Maar ik weet niet of ik ooit zo ga worden.

809. Wat zeggen de rimpeltjes op je gezicht?

Dat ik geleefd heb.

810. Wat is uitslapen voor jou?

Ik slaap niet uit. Ik heb de laatste tijd weer hoofdpijn als ik langer slaap dan normaal. Dus probeer ik het te vermijden.

Elke vrijdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje. Ik vond het bij Nerdy Geeky Fanboy, Lieke startte het, vele bloggers begonnen ermee, ook Sara doet het ondertussen (maar daar ligt het stil nu), MimaMaakt sprong ook al op de trein en houdt koppig vol. Later volgden nog Lentebloem, en nu doet ook Pharailde van Casa Murphy tot mijn groot jolijt mee. 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

17 reacties

 1. Dat van dat gelijk herken ik… 😞 Mea culpa.
  Ik kan uren niet praten, heb er geen moeite mee, maar als ik moet praten of wil praten, dan gaat dat ook goed. Heb wel moeite met nutteloos gepraat. Dan trek ik mij stilletjes terug op de achtergrond. Als iets mij echt raakt of belangrijk vindt, dan laat ik me wel horen.

  1. Dat ik altijd gelijk heb, is hier een beetje een running gag geworden. Neemt niet weg dat ik altijd gelijk heb. 😀
   Wij kunnen hier ook uren zwijgen tegen elkaar. Zonder dat we daar iets mis mee vinden.

 2. geen fan van rustiek hier…gerenoveerde oude meubeltjes zijn niet echt aan mij besteed.

  ‘k wil schrijven dat ik het uitslapen verleerd ben, maar in vergelijking met jou slaap ik elke dag nog uit denk ik.

  1. Rustiek niet echt, wel eerder retro. Zelf renoveren ga ik ook niet snel doen, ik ken er niks van. Maar jaren 50 of 60 meubels die er nog deftig uitzien: yep! Laat maar komen 🙂

   Het is de migraine/hoofdpijn die me belet uit te slapen. Jij mag gerust uitslapen hoor, ik gun het je van harte! Met jonge kinderen in huis kan dat zo deugd doen!

Zeg het eens?