791. Wat is de raarste plek waar je ooit wakker bent geworden?

We zijn nog niet echt op veel exotische of vreemde plaatsen wakker geworden. Eigenlijk denk ik hier vooral aan de doodgewone plaatsen waar een vreemd luchtje boven hangt. Zoals die camping in Tonnerre, een doodgewone camping maar toen we een plekje zochten, zat echt iedereen ons aan te gapen alsof we buitenaardse wezens waren. Heel vreemd. Maar je hebt zo van die campings blijkbaar. Misschien moet ik het maar bij Catillon-sur-Sambre houden, waar we een dag later belandden en overnachtten. In het noorden van Frankrijk, daar heerst vaak wel een sfeertje. Een sfeertje waar ik van hou, maar waar ik toch niet altijd even gerust slaap in een camper op een verlaten plek.

792. Zou je willen dat er iets naar je vernoemd zou worden?

Een ster met de naam Satur9 zou niet mis zijn. Dat kan, blijkbaar. Eigenlijk ben ik nu aan het bedenken dat ik dat moet opnemen in de regelingen voor na mijn dood. Die ik eens moet opstellen, trouwens. Niet dat ik denk snel dood te gaan, of dat ook maar wil, maar een mens kan maar beter voorbereid zijn.

793. Wat doe je als je niet kunt slapen?

Lezen, vooral. Schaapjes tellen is mijn ding niet, ik ben te snel afgeleid. Maar ik las ergens een trucje wat ik de laatste tijd soms toepas en wat nog somser ook gewoon werkt: het alfabet aflopen, en voor elke letter een hoofdstad bedenken. Of een stad of gemeente in België. Of een stad in Frankrijk waar we al geweest zijn. Als ik het eens doe, kom ik vaak niet verder dan de H of de I.

794. Kun je ook bevriend zijn met mensen die totaal anders denken?

Goh. Het kan ja, maar het is toch met reserves. Het hangt er wat vanaf waarover het gaat. Als het gaat over (extreem) rechtse ideeën en racisme, dan ligt het toch wel erg moeilijk. Ik kan dat heel moeilijk aanvaarden, en wil dat eigenlijk niet aanvaarden. Voor minder belangrijke dingen vind ik het minder moeilijk. Je hoeft niet persé hetzelfde over alles te denken als je vrienden. Zolang je je eigen gelijk er maar niet al te hard probeert door te duwen, of constant moet benadrukken dat jij een andere smaak hebt.

795. Hoelang zou jij kunnen overleven op een onbewoond eiland?

Hm. Hangt er vanaf hoe makkelijk je op dat eiland aan eten kan geraken. Daarnaast heb ik toch medicatie nodig, en neem ik aan dat mijn bril ook een probleem zal zijn. Dus: hm. Niet lang, denk ik.

796. Hoe vaak google je de naam je jeugdliefde(s)?

Niet.

797. Welk schoolvak vond je verschrikkelijk?

Lichamelijke opvoeding. Gruwel. Vreselijk. Ongelooflijke hekel aan. Verschrikkelijk dus.

798. Welke ingrediënten mogen niet ontbreken in je favoriete taart?

Fraaaaaaaaaaaaaaaambozen, frambozen, I love you, frambozen…

799. Wat zing je onder de douche?

We hebben geen douche, dus dat weet ik niet. Ik wil wel een douche. Als we er eentje hebben, zal ik eens terugkomen om te vertellen wat ik zing onder de douche.

800. Zeg je makkelijk dat je van iemand houdt?

Ik denk dat ik dat niet zo gemakkelijk zeg. Vroeger eigenlijk makkelijker dan nu. Ik ben op dat vlak misschien wat gereserveerder geworden nadat ik wat geliefden op diverse wijzen verloren ben. Maar ik denk dat ik het wel laat voelen. Hoop ik toch.

Zo zeg, vraag 800 was dat! Het einde loert al een beetje om het hoekje!

Elke vrijdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje. Ik vond het bij Nerdy Geeky Fanboy, Lieke startte het, vele bloggers begonnen ermee, ook Sara doet het ondertussen (maar daar ligt het stil nu), MimaMaakt sprong ook al op de trein en houdt koppig vol. Later volgden nog Lentebloem, en nu doet ook Pharailde van Casa Murphy tot mijn groot jolijt mee. 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

16 reacties

 1. Leuk om te lezen, ik vul wel aan (uiteraard in naam van mezelf) dat hoe ouder je wordt des te meer de echte vrienden je levenspad blijven volgen, en dat zijn toch vaak diegenen die gelijkgestemden zijn, zonder dat je dan echt over alles hetzelfde moet denken… amai, wat een zin. 😉

 2. Je hebt gelijk, een ster je naam geven, zou bij jou wel eens kunnen lukken.

  Klein PSje, waar komt die 9 vandaan? Je hoeft niet te reageren hoor, ik ka er best mee leven 🙂

  Ik ga volledig akkoord met 794, net zoals met de reactie van Mrs Brubeck. Maar LO daarentegen was mijn lievelingsvak.

  1. Ik vind het eigenlijk wel mooi klinken, een ster die Satur9 heet 🙂 Satur9 spreek je uit als Saturnine, in het Engels dus. En zo staat de 9 voor nine 🙂

 3. oh zonder douche zou ik toch niet kunnen, zonder bad wel. (al is beide hebben wel het leukste).

  LO was mijn slechtste vak op school. aaah die kleedkamer stonk ook zo mottig.

  1. Ik begin stilaan oud genoeg te worden om te denken dat ik liever een douche wil dan een bad 🙂

   God ja, de geur van kleedkamers. IIieeeeeeeeeuww!!

Zeg het eens?