771. Van wie raakte je onlangs enorm onder de indruk?

Mijn oudste kleindochter. Dat ze iets belooft aan oma, dat helemaal niet vergeet en erop staat haar belofte na te komen. Knap!

772. Ben je een goede rolmodel?

Een goed rolmodel, dacht ik. Ik vind wel dat ik het goed doe als moeder, en daarin wil ik best wel een beetje rolmodel zijn. Voor de rest: geen idee. 

773. Welke traditie is overschat?

Valentijn, Pasen, kerst, de recent geïmporteerde traditie Halloween werkt al grondig op mijn zenuwen, moederdag, vaderdag… eigenlijk werkt alles wat mogelijks geforceerde feestjes uitlokt, op mijn zenuwen. Niet dat ik die dingen wil negeren, dat ook niet. Maar het hoeft allemaal niet zo groots en schreeuwerig en duur en protserig als het nu is. Kleine attenties zijn goed genoeg.

774. Pak je je cadeautjes altijd mooi in?

De laatste tijd wel, vind ik. Met effen papier en washi tape, en dan maar creatief wezen.

775. Wat vind je van het koningshuis?

Ik heb helemaal niks tegen het koningshuis. Kijk, dit is nu eens een traditie die voor mij niet afgeschaft hoeft te worden.

776. Welk cijfer zou jij je leven willen geven?

Oi. Wat vind ik dat een moeilijke. Eerlijk gezegd: ik kan dat niet. Ik heb al behoorlijk wat pijnlijke dingen op mijn boterham gekregen, maar tegelijk ben ik toch ook gezegend met een fantastisch gezin, een fijne familie en een aantal heel, heel erg goede vriendinnen. Heb ik allerlei fijne dingen om naar uit te kijken. Dus ik vind dat ik absoluut niet kan klagen. Een cijfer geven, daar slaag ik echter niet in.

777. Maak je makkelijk contact met anderen?

Soms wel. Er zijn mensen met wie het meteen klikt, en dan is contact heel snel gelegd. En soms een diepgaand contact. Dat blijft nazinderen. Maar soms lukt het ook helemaal niet. Er zijn mensen die ik graag heb, met wie het contact niet vlot. Waarbij ik gefrustreerd achterblijf omdat de conversatie niet vlot. Omdat er stiltes vallen. Dat is op zich niet erg, maar als de stiltes niet overbrugd geraken, en ongemakkelijk zijn, dan komt het toch ook niet echt goed.

778. Wanneer heb je voor het laatst iets nieuws geleerd?

Ik leer regelmatig nog dingen bij, ik vind dat fantastisch. Een mens stopt nooit met leren, als ie dat tenminste wil. Het laatste wat ik bijleerde (ik weet, niet hetzelfde als iets nieuws leren), was tijdens het kijken naar een reportage op AVS. Het ging over storm Ciara, en hoe die huisgehouden had in de bossen. Een boswachter deed zijn inspectieronde, en vertelde dat ze de bomen die in het bos omwaaien, in principe laten liggen. Enkel de bomen die gevaarlijk kunnen zijn voor wandelaars, of in de weg liggen op paden, worden geveld. Ik wist dat niet. Ik dacht altijd dat omgewaaide bomen die in bossen bleven liggen, wezen op slecht onderhoud. Niet dus, het is net goed. Dat wist ik niet. Als het over echt iets nieuws leren gaat: ik leerde onlangs hoe ik mooie lusjes voor knopen kan maken aan zelfgemaakte kledingstukken.

779. Hoe hoog is het muurtje om je hart?

Goh. Als het om vriendschap gaat, heb ik de laatste tijd toch wel een paar slechte ervaringen gehad. En dat zorgt voor een klein muurtje, of een beetje van een pantser. Maar ik doe mijn best om dat geen al te grote hindernis te laten zijn.

780. Doe je weleens dingen tegen je zin?

Ja. Iedereen zeker? Nogal veel huishoudelijke taken zijn mijn ding niet. Betalingen doen ook niet. Sommige afspraken die ik moet maken ook niet. Maar wat moet, dat moet.

Elke vrijdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje. Ik vond het bij Nerdy Geeky Fanboy, Lieke startte het, vele bloggers begonnen ermee, ook Sara doet het ondertussen (maar daar ligt het stil nu), MimaMaakt sprong ook al op de trein en houdt koppig vol. Later volgden nog Lentebloem, en nu doet ook Pharailde van Casa Murphy tot mijn groot jolijt mee. 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

27 reacties

  1. Af en toe eens een joker inzetten, een bochtje maken rond een vraag, of je er met een kwinkslag vanaf maken, kan mijns inziens geen kwaad 😉

  1. Er zijn dingen waar ik absoluut geen geduld heb, maar voor andere ben ik dan weer gezegend met een flinke dosis. I count my blessings 😉

  1. Dat is waar. Maar met een goede filter (bij mij zijnde: kunnen mijn ouders/partner/kinderen dit lezen zonder zich te ergeren/tenen te krullen/beschaamd te zijn) valt dat eigenlijk wel mee. En af en toe eens een joker inzetten, een bochtje maken of een vraag afserveren met een kwinkslag.

  1. Het is inderdaad een hele opdracht. Er zijn periodes dat ik het er lastiger mee heb dan nu. Nu gaat het echt wel lekker. En ik las onderbrekingen in, als we op vakantie gaan en/of in de zomer. Hou het idee maar bij en denk er nog eens over na. Ik hou ervan dit bij anderen te lezen ook!

      1. Nog 2 tips:
       – Ga niet meer vragen lezen dan die die je moet beantwoorden. De vragen op voorhand lezen haalt de fun en de drang om verder te doen er een beetje uit.
       – Zorg dat je even tijd hebt om na te denken. vragen beantwoorden, laten rusten, en nog eens bekijken. Werkt beter dan snel-snel voor de deadline nog moeten antwoorden, want dan komt er vaak geen inspiratie.
       Dat zijn toch dingen die bij mij werken in ieder geval 🙂

       1. Ik denk dat ik mij ook niet de druk ga opleggen van ‘het moet elke week op die bepaalde dag’. Ik zou het eerder houden om te publiceren als ik geen inspiratie heb. Zo doe ik het nu ook met andere lijstjes.

        1. Het gaat bij mij net omgekeerd: ik vind het leuk als ik een paar “vaste dagen” heb, dat ik niet moet zoeken naar inspiratie. Maar ik vind het ook niet erg om ze een tijdje “op te schorten”, in de zomer bijvoorbeeld. Dat geeft ook weer wat ademruimte.

        2. Ik heb ook vaste dagen. Ik publiceer op dinsdag, vrijdag en zondag. Inspiratie of niet. Dat is gewoon mijn autistisch kantje. 😉

   1. Daar had ik niet eens bij stilgestaan, inderdaad 10 per week met onderbreking is het eentje voor langere duur.
    Heb je vragen ook al eens bijgewerkt in deze periode ? Of is de mening nog hetzelfde ?

    1. Eigenlijk ben ik nog nooit zo ver gaan teruglezen 🙂 Hier en daar word ik wel eens “gecorrigeerd” door mijn kinderen, en wellicht zou ik sommige vragen in bepaalde periodes beter kunnen beantwoorden. Misschien moet ik op het einde eens een soort roundup maken en kijken of mijn mening veel veranderd is in die jaren 🙂

 1. Zo’n vragen zijn altijd boeiend om de mens achter de woorden te keren kennen. En zie, ik ken je al ietsepiets nu😉.
  Het zijn wel vragen die goed nadenken vereisen en een open antwoord. Fijn dat je dit doet.

Zeg het eens?