741. Mag je gesprekken met de ene vriend(in) vertellen aan de andere?

Dat hangt ervan af. Als je expliciet gevraagd is de inhoud van een gesprek voor jezelf te houden, dan doe je dat. Voor de rest moet je je gevoel volgen, vind ik. Je voelt wel aan wat kan en wat niet kan. Ik beschouw mezelf niet als een roddelaar, dus ik ga niet alles doorvertellen.

742. Met wie deel je je dromen?

Met Meneertje Mertens. Wij dromen samen.

743. Is nieuw altijd beter?

Helemaal niet. Ik koop graag tweedehands meubels. En servies. Ik hou van mijn tweedehandsservies. Om maar een paar voorbeelden te geven. Voor ik overschakelde op een e-reader, kocht ik vaak tweedehands boeken, zowel online als bijvoorbeeld in de kringwinkel. Tegen tweedehands kleren heb ik ook niks.

744. Wat doe je wanneer een feestje maar geen feestje wil worden?

Dan ga ik naar huis. Maar dat doe ik ook als een feestje een feestje wordt. Ik ben niet zo’n feestjesganger.

745. Wat heb je geleerd op school waar je nog steeds wat aan hebt?

Blind leren typen! Kan ik iedereen aanraden. Dat is zo’n voordeel. Gaat zo snel. Is zo makkelijk. Echt, als je de kans hebt om dat te leren, doe dat dan. 

746. Zeg je altijd de waarheid, ook als die een ander kan kwetsen?

Neen. Bijvoorbeeld. Iemand koopt een kleedje. En die vindt dat kleedje zelf megamooi. En vraagt: vind je het mooi? Wat voor zin heeft het dat ik zeg dat ik het niet mooi vind? Dat het mijn smaak niet is? Het kleedje is toch al gekocht. En zij vindt het wel mooi. Wat doet mijn mening er dan toe? Niks toch. Ik moet dat kledingstuk niet dragen. Maar: als ik mee ga winkelen en iemand houdt me een kleedje voor en vraagt: kopen of niet, dan zal ik wel zeggen wat ik ervan denk.

747. Wat heb je onlangs weggegeven aan iemand die het harder nodig had?

Ik legde een stapeltje kleren die nog in goede staat waren maar die ik niet meer draag, en kleren van Lies die te wijd waren, in een weggeefkast.

748. Ben je online anders dan in het echte leven?

Ik ben niet anders denk ik, ik zeg alleen bepaalde dingen niet. Ik hou sommige dingen voor mezelf. Niet alles moet online. Mijn filter, dat zijn mijn kinderen en mijn ouders en Meneertje Mertens. Als ik het gevoel heb dat het iets is wat zij niet online willen lezen van mij, dan komt het niet online. Niet dat ik het hen vraag. Het is ook soms: als ik me niet goed voel bij het feit dat zij het lezen, dan is het iets wat ik niet online wil. En dat is meteen de reden waarom ik hier met een boogje rond bepaalde vragen ga, of naast de kwestie antwoord, of spijbel, of me ervan af maak met een grapje.

749. Wat doe je als je ergens bent verdwaald?

Google Maps to the rescue.

750. Wanneer ben je voor het laatst naar het theater gegaan?

Theater? Jeetje. Dat is zo lang geleden dat ik het niet meer weet. Misschien was een voorstelling in de Tinnen Pot met de kinderen wel het laatste theaterstuk dat ik zag.

Ik vond het bij Nerdy Geeky Fanboy, Lieke startte het, vele bloggers begonnen ermee, ook Sara doet het ondertussen, MimaMaakt sprong ook al op de trein. Elke vrijdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

3 reacties

  1. Bij ons werd blind typen niet op school aangeleerd, dus ik ben echt superblij dat mijn moeder mij de basics geleerd heeft (en mij nadien met teksten die zij moest typen voor haar werk liet oefenen; ikke blij want ik mocht secretaresse spelen, zij content, want ik nam haar een piepklein beetje werk uit handen 😉 ).

    1. Ik volgde Moderne Talen (een richting die al lang niet meer bestaat) en daar zat dactylo in. Daar heb ik heel goed leren typen, en ik vind dat nog altijd de max. Ik ken dat gevoel van jij en je moeder, ik zou dat dus ook graag gedaan hebben!

Zeg het eens?