Een 30-day song challenge die ik in 30 weken ga doen. Elke week een mooi liedje dus. En avant!

1_tCFbGBvMPx-2GUn_6jKLvwEen nummer dat twee betekenissen heeft voor jou. De titel van mijn blogbericht is een beetje misleidend, maar in een titel klinkt “dubbelzinnig” nu eenmaal beter dan “twee betekenissen”.

En geloof het of niet, maar hier heb ik dus lang over gepiekerd. En ik kon niet één nummer bedenken dat twee betekenissen heeft voor mij. Ze zullen er wel zijn, neem ik aan, maar ik kom er niet op.

En toen dacht ik vanmorgen, toen ik in bad zat, aan Connected van de Stereo MC’s. Ik doe dat wel vaker, want het nummer herinnert me altijd aan die keer dat ik in bad zat nadat ik thuis kwam van mijn werk, te bekomen van mijn fietsritje. Ik was zwanger van Janna, al redelijk ver, het was slecht weer en er was veel wind, en ik had onderweg moeten stoppen omdat de Braxton Hicks-contracties, waarvan ik tijdens die zwangerschap veel last had, te hevig geworden waren om tegen de wind in verder te fietsen. Thuisgekomen zette ik de CD van de Stereo MC’s op, en nam een heerlijk warm bad met dit nummer loeihard, en de baby schopte mee in mijn buik.

Het heeft geen twee betekenissen in de strikte zin van het woord voor mij, maar het houdt wel een dubbelzinnigheid in: het is een dansnummer, maar het herinnert me vooral aan een periode dat ik niet echt veel danste wegens te bolrond.

En ik vind dit nog steeds een fantastisch nummer.

 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

  1. 26 jaar na datum (27 eigenlijk denk ik, denk dat het uitgebracht is in 1992 maar dat zou ik eens moeten opzoeken) klinkt dit nog steeds even goed, vind ik. Voor uitgebreid gewiebel: de hele CD is goed. Step It Up ken je misschien, en Creation springt (wiebelt?) er voor mij echt uit.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: