Nog een posting die ik op Facebook bij mijn Amerikaanse vriendin Valerie zag. Vond ik ook wel een leuke om over te nemen. De tinnitus-lijst. Mag je bij mij redelijk letterlijk nemen: mijn oren zijn kapot door de luide concerten zonder oordopjes. Constante ruis, luider of stiller al naargelang gezondheidstoestand en vermoeidheid. Maar ik hoor wel nog heel goed.

Eerste concert – De Kreuners in de Vooruit in Gent, 1983. Samen met mijn bestie Corine, en meteen op de eerste rij.

Laaatste concert – de Finn Family in het Depot in Leuven, januari 2019.

Beste concert – Beck in Vorst Nationaal in 2014.

Luidste concert – dat moet Muse in de Brielpoort in Deinze geweest zijn, ergens rond de eeuwwisseling. Samen met mijn andere bestie An. Zij stond verwoed propjes papier in haar oren te duwen, mijn broekspijpen flapperden rond mijn benen van de luchtverplaatsing van de bas.

Het meest gezien – dat moet Neil Finn wel zijn in zijn vele incarnaties.

Leukste concert – zelfde concert van Beck in 2014. Party time!!

Slechtste concert – The Mission, Vooruit, Gent, 1988

Meest verrassende concert – Goldfrapp in het voorprogramma van Coldplay in het Sportpaleis in Antwerpen in 2005. We zaten er met open mond naar te kijken.

Had ik graag gezien – Crowded House in de Vooruit in Gent in 1991. En een hele hoop klassiekers als The Beatles en Led Zeppelin en The Doors enzovoort. En Hüsker Dü.

Volgende concert – Crowded House op TW Classic. (en Paul McCartney en The Killers en nog een paar niet gekende namen)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

6 reacties

 1. grappig, mijn eerste concert ooit was ook De Kreuners, maar bij “ons” in de Brielpoort waar jij dus ook al geweest bent. Ik mocht als jonge snotaap mee met mijn grote zus

  1. Dat is inderdaad een leuk toeval!

   Ik ben vaak in de Brielpoort geweest, voor Futurama eind jaren 80, Joe Cocker heb ik er ooit gezien, Iggy Pop… en er zullen er nog wel meer zijn.

   1. Dan mocht jij al uitgaan naar de Brielpoort toen ik er te klein voor was ;). Dat eerste Kreuners concert was in ’89

    Al ben ik vast wel al ervoor in de Brielpoort geweest voor een Sinterklaasfeest of ander evenement in Deinze

    1. Dan was jij toch nog echt een jonkie, in 1989 🙂

     Ik heb het eens opgezocht: de eerste keer Brielpoort was Futurama 1986. Ik was toen net geen 18. Afiche: Shop Assistants, Skinny Puppy, The Bomb Party, Ghost Dance, Balaam & The Angel, Cactus World News, Disneyland After Dark, Fuzzbox, The Woodentops, The Triffids, Nick Cave & The Bad Seeds.

     Ik heb wel behoorlijk wat tijd doorgebracht in Deinze, daarna. Mijn ex is van Deinze, en ook mijn beste vriendin is van Deinze. Ik ken het er redelijk goed 🙂

Zeg het eens?