Een 30-day song challenge die ik in 30 weken ga doen. Elke week een mooi liedje dus. En avant!

1_tCFbGBvMPx-2GUn_6jKLvw

Duetten. Aaaaargh, een duet. Daarbij moet ik meteen aan kleffe toestanden denken. Kenny Rogers. Olivia Newton-John. Verschillende Jacksons. Brrrrr. Tijdens de Warmste Week hoorde ik op Studio Brussel meermaals Jermaine Jackson en Pia Zadora, en ik vraag me dan altijd af wie in godsnaam zo’n nummer nog aanvraagt.

Maar toen moest ik opeens aan Elvis Costello denken. En aan T-Bone Burnett. Zij werkten samen als the Coward Brothers, wat onder andere resulteerde in dit fijne People’s Limousine. Dat duet wil ik wel eens zingen. Ik neem de stem van Elvis Costello voor mijn rekening. Is dat goed?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

 1. Ik zie de titel en ik denk aan Pia Zadore en begin direct enthousiast een handbeweging van vallende regen
  Ok ok, ik kruip al weg onder een steen…

  Jouw keuze vind ik dan weer vreselijk country tsingeltsjangel. Nope, thankx, ik pas.

  1. Maar allez! Een vleugje goede country mag er toch zijn! Dolly Parton! Emmylou Harris! Het nummer van de Coward Brothers is al heel lang een favorietje 🙂

   Als gij Pia Zadora moogt, dan mag ik de Coward Brothers 😀

 2. Haha, mijn eerste reactie was ook wel “brr, zo van die kleffe musicalachtige duetten, neeen”. Maar toen moest ik denken aan Henry Lee van Nick Cave & PJ Harvey en was de duetwereld plots pakken mooier 🙂

  1. Oh ja, die ben ik ook nog eens gaan beluisteren. Mooi hè. En Kylie met Nick Cave vind ik ook mooi. En Piano Fire van Sparklehorse met PJ Harvey ben ik ook weer gaan beluisteren. Niet echt een duet, strikt genomen, maar zalig nummer.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: