Een posting op Facebook die ik overnam van mijn Amerikaanse vriendin Valerie. Drie dingen. Lijstjes van 3. De heilige drievuldigheid. Drie-eenheid. Triniteit.

Ik zat wel al meteen vast bij het eerste, omdat ik begot geen idee had hoe je “3 names I go by” moet vertalen naar het Nederlands, op een manier dat het toch een beetje bekt. Drie namen die men mij noemt? Urgh. 3 roepnamen, of zoiets? Geen idee. Ik blijf vastzitten.

3 roepnamen
1 Anne
2 Mama
3 Oma

Hoe langer ik erover denk, hoe meer namen me invallen, eigenlijk. Ik kan een tweede reeksje van 3 bedenken: Meidje (zo werd ik thuis genoemd vroeger), Anneke (nogal algemeen toen ik klein was) en Anneken (door de buurvrouw en door mijn grootmoeder).

Oh, en Satur9 natuurlijk!

Drie plaatsen waar ik gewoond heb
1 Wondelgem
2 Mariakerke
3 Sint-Amandsberg

Yep, allemaal deelgemeenten van Gent.

Drie plaatsen waar ik gewerkt heb
1 Advocatenkantoor Daneels
2 Thuis
3 Vzw Farmaka

Drie dingen waar ik graag naar kijk
1 De koers
2 Onze kleindochters
3 Blauwe lucht en groen gras

Drie plaatsen waar ik geweest ben
1 Gent
2 Frankrijk
3 Chicago

Dat was weer moeilijk kiezen. Gent omdat het voor mij altijd de mooiste stad van de wereld zal zijn. Frankrijk omdat het mijn favoriete land is om naartoe te gaan. Chicago omdat het de verste bestemming is waar ik ooit naartoe geweest ben.

Drie dingen die ik graag eet
1 Havermout
2 Frietjes
3 Frambozen

Ook moeilijk om te kiezen. Er is zoveel dat ik graag eet. Ik eet graag.

Drie dingen waar ik naar uitkijk
1 Vakantie
2 Camper
3 Frankrijk

Verwante Berichten:

 • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

7 Reacties

 1. oh leuk lijstje.

  En ik denk nu: “Wow, die heeft bij Thuis gewerkt. Serieus, en dat ontdek ik nu pas??? Bij Simonneke en Frank of bij dokter Anne en Marianne? ” maar je bedoelt dat waarschijnlijk niet?

 2. Hihi, “Er is zoveel dat ik graag eet. Ik eet graag.” 🙂
  Tof lijstje wel, al vind ik die eerste echt moeilijk. Ik kan dus met de beste wil van de wereld geen drie roepnamen bedenken. Het helpt niet dat mijn naam niet echt te verkleinen is (met die -ke op het einde is het al een half verkleinwoord natuurlijk), maar toch…
  Wat voor werk deed jij als zelfstandige?

  1. Ik denk dat dat met Lili ook zo zal zijn. Lili’ke, dat klinkt niet. Maar ik bedenk wel altijd allerlei namen voor haar. En Pipa heeft er al een hele resem 🙂
   Ik deed administratief werk voor bedrijven. Offertes maken in verschillende talen (van die ellenlange dingen voor lasersnijmachines), ik vertaalde technische handboeken, ik deed kleine administratieve taken.

   1. Oh, keitof dat jij vertaalde! Daar heb ik lang over getwijfeld en ik doe het nog altijd graag, maar het gebeurt natuurlijk maar zelden 🙂 (toen ik stagiair was meer, want toen kostte ik zoveel nog niet, nu moet ik doen “waar ik voor gestudeerd heb”).

    1. Ik doe het nu ook nooit meer eigenlijk. Die technische handboeken waren behoorlijk moeilijk om te vertalen, het was toen (pre-internet nog) moeilijk om de juiste termen te vinden. Maar ik deed het wel graag eigenlijk. Als ik maar met taal bezig kon zijn.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: