Een 30-day song challenge die ik in 30 weken ga doen. Elke week een mooi liedje dus. En avant!

1_tCFbGBvMPx-2GUn_6jKLvw

Een nummer waarvan ik zowel het origineel als een cover prachtig vind: No Quarter van Led Zeppelin, gecoverd door Tool. Ik kende het nummer ervoor niet, mijn eerste kennismaking was met de versie van Tool. Het verstilde begin, het slepende ritme, de gitaren, de stem van MJK, ik was meteen verkocht.

Ik ging op zoek naar de originele versie van Led Zep, en vond de twee eigenlijk best wel op elkaar lijken. Het nummer is door Tool ver-tool-d, en is wat minder psychedelisch dan het origineel. Maar beide versies zijn even fascinerend. Voordien kende ik van Led Zeppelin zowat de klassiekers, maar dit nummer heeft ervoor gezorgd dat ik me toch wat meer in hun catalogus verdiept heb. (geholpen door het feit dat ik eens een uitgebreide verzamelaar won via De Morgen).

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

  1. pittig…maar door de duur en structuur voelen ze niet als “een song” aan waar ik de hele tijd tot einde met aandacht kan naar blijven luisteren. Het zijn eerder (vooral tool dan) energiebommekes die op de achtergrond in een playlist spelen. Door de extra energie vind ik de cover van Tool het beste.

Zeg het eens?