Een 30-day song challenge die ik in 30 weken ga doen. Elke week een mooi liedje dus. En avant!

1_tCFbGBvMPx-2GUn_6jKLvw

Een nummer uit mijn “preteen years”: ik moest toch even opzoeken wat preteen nu precies is. “A boy or girl under the age of 13, especially one between the ages of 9 and 12″. Bij mij spreken we dan over een nummer uit de jaren 1977 tot 1980. En dan is er wel behoorlijk wat. Ik zou Girls Talk van Dave Edmunds kunnen noemen, maar dat deed ik hier wel al vaker. Via mijn blog kom ik bij Everytime I Think of You van The Babys, wat een kippenvelnummer, maar daar had ik het ook wel al over dus. Ik zou allerlei bekende dingen kunnen opnoemen die in mijn kinderjaren ook wel belangrijk waren en een invloed hadden, maar ik wil niet iets wat ik zelf niet meer graag hoor nu (denk Kiss, Cheap Trick, Queen…). Ik zou Bojangle Plays Tonight van Rick Tubbax & the Taxi’s kunnen kiezen, dat om één of andere reden ook enorm is blijven hangen.

Maar ik kies voor Kate Bush, met Wuthering Heights. Ik moet dan altijd denken aan het grapje dat mijn vader uithaalde met mijn zus. We keken wel vaker naar Toppop met Ad Visser op de Nederlandse TV (op de Belgische was weinig muziek te vinden), en mijn zus was zot van dit nummer van Kate Bush. Ze zat boven op haar kamer, hij riep haar dat “de heks” op TV was (zo noemden we Kate Bush toen), toen ze beneden kwam bleek het de Zangeres Zonder Naam te zijn. Zij kwaad, hij in een deuk. Soit, het is nog altijd een mooi nummer.

 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

3 reacties

    1. Haha, en wat vind je daar nu van?
      (doet mij denken aan mijn Kajagoogoo, Spandau Ballet en Duran Duran liefde, maar dat was dus later)

      1. Goh ja, ’t is niet dat ik er vandaag nog actief naar luister, dus dat zegt al wel iets 🙂 Al vind ik het meeste wel nog steeds catchy wanneer ik het toevallig nog eens hoor, dus ’t valt ook nog wel mee 😉

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: