621. Van wie heb je onlangs afscheid moeten nemen?

Als ik vriendinnen zie, is dat meestal in de wetenschap dat het een tijd duurt voor we elkaar terugzien. In levenden lijve. We babbelen wel vaak, dankzij het internet.

622. Ben je een jongens- of een meisjesmoeder?

Ik heb altijd wel wat meer voeling gehad met meisjes, vooral omdat ik uit een meisjesgezin kom, denk ik. Toen ik wist dat ik zwanger was van een jongen, heb ik echt aan het idee moeten wennen, en me wel eens afgevraagd wat ik met een jongen moest doen. (het is gelukkig allemaal goedgekomen) (en ik ben dus heel blij met twee kleindochters) (niet dat ik iets tegen jongens heb) (voor alle duidelijkheid) (maar ik ben dus niet van het soort dat persé een zoon of kleinzoon wil) (wat niet wegneemt dat ik mijn Milan doodgraag zie)

623. Heb je wel eens je eigen ansichtkaarten gemaakt?

Ik stuur soms wel eens een verjaardagskaart die ik zelf ingekleurd heb, maar zelf kaarten gemaakt, neen, dat nog niet.

624. Hoe zou je familie jou omschrijven?

Als iemand die de dingen positief tracht te bekijken. Euhm, voor de rest, kweenie?

625. Waar zoek je je kleding op uit?

Euhm. Moeilijke vraag, vind ik vreemd genoeg. Ik zoek kleding uit op wat ik graag zie. Zoiets. Wat me flatteert. En wat gemakkelijk zit.

626. Welke eigenschap vind je niet mooi aan jezelf?

Ik kan veel verdragen, maar als je te ver gaat, dan vergeet ik het nooit meer. En dat “nooit meer” vind ik niet altijd even mooi.

627. Welk gerecht zou je elke dag willen eten?

Ontbijtgranen allerhande. Ik zou wel een tijd kunnen overleven op havermout en muesli en frambozen en melk.

628. Met welk gevoel loop je door een dierentuin?

Het politiek correcte antwoord zou zijn dat ik het zielig vind voor die beesten dat ze opgesloten zitten. En op zich voel ik dat ook wel zo aan. Maar als ik met kleine kinderen naar een dierentuin ga, kan ik toch ook wel genieten van het plezier dat die kleintjes hebben aan beestjes kijken. De ontdekkingstocht. Het enthousiasme.

629. Wanneer had je eerder je grenzen moeten aangeven?

Ik ga een andere vraag beantwoorden: wanneer besefte je niet dat je over je grenzen ging? De afgelopen jaren eigenlijk. Ik lachte er altijd mee: “ik word 50, heb kanker en heb geen werk meer”. Maar eigenlijk was het absoluut niet om mee te lachen, en heb de voorhamer keihard op mijn kop gekregen.

630. Wat vind je de beste slechte film die ooit gemaakt is?

Ik zet mijn joker in. Geen idee.

Ik vond het bij Nerdy Geeky Fanboy, Lieke startte het, vele bloggers begonnen ermee, ook Sara doet het ondertussen, MimaMaakt sprong ook al op de trein. Elke vrijdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

  1. Bij de vraag “van wie heb je onlangs afscheid moeten nemen” , las ik de vraag wel iets definitiever dan iemand in lange tijd niet zien :).

    ik kies mijn kleding uit op het weerbericht denk ik…ik check zowel voor mezelf als de jongens in feite quasi altijd het weerbericht als ik er nu bij stilsta…koud, nat, warm?? want ik wil me vooral comfortabel voelen. Stijl is ondergeschikt aan comfort.

    1. Ik maak soms bewust een omtrekkende beweging om een vraag, als ik geen zin heb om er echt ten gronde op te antwoorden 😀 En op deze vraag wil ik dus niet antwoorden. Op mijn blog toch niet.

      Wat we aantrekken hangt eigenlijk af van veel factoren waar we niet bij stilstaan. Seizoen, weer, gelegenheid, eigen stijl, voorkeur voor kleuren, goesting van de dag… enzovoort.

Zeg het eens?

%d