591. Wat heb je onlangs tweedehands aangeschaft?

Mijn telefoon. Een Samsung S8. Ik had een Samsung S6, heb daar veel voor betaald en wilde die zo lang mogelijk gebruiken. Liefst nog een jaar tot 2 jaar langer. Maar toen begon ik foutmeldingen te krijgen over de SIM-kaart. SIM-kaart niet geplaatst. Telefoon opnieuw opstarten. Geen bereik. Nu, je gebruikt zo’n telefoon voor veel dingen, maar het is toch vrij essentieel dat je kan bellen en gebeld kan worden. Normaal gebeurt dat niet zo vaak bij mij, maar dit was middenin de periode dat Lies haar amandelen verwijderd werden en ze de ene bloeding na de andere kreeg. Ik wilde wel 112 kunnen bellen, ja. En bereikbaar zijn toen ik op spoed zat en zo. Redelijk essentieel. Dus zocht Meneertje Mertens voor mij een telefoon, en vond een telefoon, eentje waar ik wel behóórlijk tevreden van ben. Dus ja. Dat van dat ongeluk en geluk, en zo. En van dat “ieder nadeel hep se voordeel”, dat ook.

592. Wat is nep beter dan het origineel?

Euhm. Beter, kan ik voorlopig niks bedenken. Maar vroeger waren de vanille yoghurtjes van de Colruyt minstens even lekker als de veel duurdere Danio’s. En de Olé’s van den Aldi zijn ook best lekker. En het hoeft geen Oasis te zijn, ook de limonade zonder prik van den Aldi is lekker.

593. Luister je goed naar je lichaam?

Ik doe mijn best. Ik probeer genoeg te rusten. Geen al te drukke omstandigheden op te zoeken. Zo gezond mogelijk te eten. Genoeg te drinken.

594. Van welk beroep begrijp je eigenlijk niet wat het precies inhoudt?

Ik heb eigenlijk geen idee wat een marketeer hele dagen doet, of een PR-consultant.

595. Wat klopt er niet als je nu om je heen kijkt?

Oei oei oei oei oei. Don’t get me started. Ik zie ongelooflijk veel dommigheid, vreselijk veel domme mensen die maar wat uit hun nek kletsen. Ik zie onbegrip, ik zie onwetendheid, ik zie lelijkheid, ik zie mensen die elkaar niks gunnen. Ik zie een maatschappij die ontzettend aan het verharden is, een politiek klimaat en een klimaat tout court dat aan het ontsporen is. En daar word ik niet blij van.

596. Wat is je wens voor de mensheid?

Begrip, respect, warmte, mededogen. En gezond verstand.

597. Zoek je gezelschap op als je je alleen voelt?

Niet echt. Als ik me écht alleen voel, dan heb ik het gevoel dat er niemand is waar ik bij terechtkan. Maar het is lang geleden dat ik me écht alleen gevoeld heb. Nu ben ik altijd omringd, en als ik dan eens “alleen” ben is dat niet eenzaam, maar kan ik daarvan genieten, van alleen te zijn met mezelf en mijn gedachten.

598. Van welke ‘viezige’ geur kun je heel blij worden?

Ik liep onlangs in de vooravond naar de Delhaize, en rook die typische geur van de Dendermondsesteenweg. Pita, gebraden kip, rook, vuiligheid. En eigenlijk werd ik daar blij van. Mjah…

599. Wanneer had je voor het laatst kriebeltjes in je buik?

Kriebeltjes in mijn buik. Jeetje. Kriebeltjes in mijn buik. Nou moe. Pfhuh!

600. Hoe vaak zet jij je telefoon uit?

Euh, nooit eigenlijk. Ik start die soms eens opnieuw op, en that’s it. Correctie: onlangs heeft ie 2 uur uitgestaan toen ik voor een onderzoek in het ziekenhuis was. Maar voor de rest? Nooit. Waarbij de nuance is: vanaf 19u30 ’s avonds gaat mijn telefoon automatisch op “niet storen”, en komt er geen enkele melding meer door. Behalve moest iemand van mijn gezin mij bellen of SMS’en.

Zeshonderd vragen al! Hehe!

Ik vond het bij Nerdy Geeky Fanboy, Lieke startte het, vele bloggers begonnen ermee, ook Sara doet het ondertussen, MimaMaakt sprong ook al op de trein. Elke vrijdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

3 reacties

  1. Mijn telefoon gaat nooit uit…veel op niet storen of flight modus maar zelden echt echt uit.

    vieze geur: stinkaas!

    Die zure maatschappij, die verzuring, die polarisering: ik krijg er schrik van. Akelig is dat.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: