De rubriek “vragen aan jezelf” was ik compleet vergeten, tot ik zag dat Mimamaakt haar reeksje opnieuw opstartte. Dus. Hier zijn we weer met de vraagjes van de week, vanaf nu op vrijdag.

551. Welk uitje staat er op de planning?

Fietsritjes. En een verjaardagsfeestje. En voor de rest nog niet veel. Niks mis mee. Ik hou van een lege agenda.

552. Aard je beter in een dorp of in een stad?

Ik vond van mezelf altijd dat ik een stadsmens was. En ik zou nooitvanzeleven elders gaan wonen dan in Gent. Maar blijkbaar zat daar toch een houdbaarheidsdatum op. Heb ik het gehad met het lawaai. Met de dominante overburen. En wil ik verre einders zien, dat ook. Maar of ik zou aarden in een dorp, dat moet nog blijken, niewaar. Is wel iets waar ik dezer dagen over nadenk.

553. Met welke persoon die je niet persoonlijk kent, voel je je verbonden?

Met mijn grootvader langs vaderskant. We zijn verwant, maar ik heb hem niet gekend. Pffff, flauw. Maar jammer genoeg kan ik op niemand komen. Echt niet. Soms voel ik me wel verbonden met personages van boeken.

554. Waar houd je je aan vast in moeilijke tijden?

Aan plannen, vakantieplannen, om naar uit te kijken. Aan mijn gezin. Aan vriendinnen. Aan eten. Oeps.

555. Ben je lief voor jezelf?

Ben ik lief voor mezelf. Ik denk het wel ja.

556. Wat houdt vriendschap voor jou in?

Het basisvertrouwen dat degene wie ik als vriend/vriendin beschouw, er altijd is. Ook al is het ergens heel ver in de verte, daar aan die verre einder waar ik van droom. Een vriendschap hoeft niet altijd intens te zijn. Je kan elkaar lang niet zien of horen. Heel lang. Om dan weer samen te komen, en de draad op te pikken waar die lag. Verderdoen alsof er geen weken/maanden/jaren tussen zaten. Dat is echte vriendschap voor mij.

557. Door wie ben je onlangs verrast?

Door Lili, die op een half uurtje tijd zonder steunwieltjes leerde fietsen.

558. Durf je vragen te stellen?

Hoe ouder ik word, hoe meer vragen ik durf stellen.

559. Heb je dingen op voorraad die je zelf nooit eet of drinkt?

Ja. Nepyoghurt. Kippenwit. Sausjes die ik niet eet. Soms van die zero producten die ik weiger te eten. Nepsuiker.

560. Leg je jezelf zelfverzonnen regels op?

Vroeger wel, nu niet meer. Zinloos, zelfverzonnen regels. Bij mij toch. Ik heb ze nog niet goed en wel bedacht en ik overtreed ze al.

Ik vond het bij Nerdy Geeky Fanboy, Lieke startte het, vele bloggers begonnen ermee, ook Sara doet het ondertussen, MimaMaakt sprong ook al op de trein. Elke dinsdag – oeps, vrijdag! 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: