Er is weer een mobilhome, jazeker. En er is weer een Tour de France, jazeker. Er zijn 4 weken verlof, jazeker. Meneertje Mertens en Satur9 gaan op zwier in Frankrijk, jazeker. Meneertje Mertens en Satur9 kijken daar al maanden naar uit, jazeker. Meneertje Mertens en Satur9 gaan genieten, jazeker.

We tellen al af van na onze vorige vakantie. En nu komt het echt dichtbij. De getallen waarin we aftellen bestaan nog slechts uit één cijfer, ha! Eindelijk.

De voorbereidingen zijn al maanden aan de gang. De mobilhome is gereserveerd bij DD Mobilhomes, zijnde deze (foto door Amie Hoymans):

ddlmc

Er is diep nagedacht over de route die we gaan afleggen (het is een rare Tour, qua parcours, dit jaar). Nadat eindelijk de meer gedetailleerde parcours vrijgegeven werden, konden we aan de slag met het gedetailleerde plannen. En zo ontstond een vreemde toer door Frankrijk, van hot naar her en terug.

We starten in Geraardsbergen, en rijden de dag nadien door naar Noord-Frankrijk. (inderdaad, we hebben geen zin in de drukte van Brussel). Daarna gaat het door de Champagnestreek, waarna we naar de Vogezen trekken. Daar blijven we een paar dagen in Vogelgrun Île du Rhin. Dan trippelen we zachtjes naar het zuiden via Belfort en Chalons en Macon en Saint-Etienne (maar we verblijven nooit in de grotere steden, altijd ergens in de buurt), en zo eindigen we bij Albi. Daar blijven we een paar dagen rondhangen, waarna we naar het verste punt van onze reis gaan, bij Pau. Dan trekken we naar de omgeving van Limoux (La Roque sur Sèze) om dan, spannend spannend, de Alpen in te trekken. Echt de Alpen, hoge bergen en al. Spannend, zei ik dat al? Daar gaan we proberen een paar nachten op het parcours van de Tour te staan, en daarna verhuizen we naar een camping waar we voor 3 nachten gereserveerd hebben. Dan is de laatste week van onze vakantie al aangebroken. We hebben weinig zee gezien, en daarom trekken we nog helemaal door Frankrijk van de Alpen richting Rouen. Want wij willen de zee zien! Ah ja. Geen vakantie zonder zee, niewaar.

IMG_0942

Het lijkt er dus wel op dat we nogal wat kilometers gaan doen. De Tour de France is de kapstok waaraan we onze vakantie ophangen. We gaan regelmatig supporteren, maar zeker niet alle dagen. Dat is te stresserend, te zwaar, en het moet dan allemaal te snel gaan. Wij zijn trage reizigers, vermijden autosnelwegen, rijden via de kleinere wegen, rijden maximum (maximum! we doen dat niet alle dagen hè) 300 kilometer per dag. Tegen begin augustus kunnen we geen rond punt meer zien, denk ik. Maar dat is niet erg. We willen hier en daar wel eens een fietstochtje doen, in de Alpen zal dat eerder een wandeltochtje zijn.

Plan is om hier verslag uit te brengen. Zoals Herman dat altijd zo mooi doet, zo wil ik dat ook weer. Want ik vind dat fijn, vakantieverslagen. Leuk om te lezen bij anderen, en leuk om doen. Voor mezelf ook de manier om de vakantie langer bij me te houden, want zonder verslag zijn we al snel vergeten wat we de dag ervoor deden. En het is altijd makkelijk iets te kunnen opzoeken in de verslagen op mijn blog. Dus: er komen regelmatig verslagjes en foto’s.

En we hebben er zin in!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

6 reacties

  1. Zalige route, zo tof dat jullie zoveel van de Tour de France gaan meepikken! Wij zagen een dikke week geleden de Ronde van Zwitserland passeren in de Alpen, de eerste keer dat ik een rit in de bergen zag (na er al wel meerdere keren in België gezien te hebben) en het was een zalige dag 🙂
    Veel plezier, geniet ervan!

  2. Dat supporteren is echt plezant, en een klein beetje verslavend 🙂
    Als tiener heb ik ooit eens een alpenrit gezien, maar voor ons is het nu de eerste keer dat we de Alpen intrekken. Ik heb er zóveel zin in! 🙂
    We gaan zeker genieten!

Zeg het eens?