Uit de boeken die ik in het recente verleden gelezen heb, is dit toch hét boek dat me bijgebleven is, waar ik vaak aan terugdenk, en waartoe ik ook de drang voel om het nog eens te herlezen. Het boek komt traag op gang, ik kwam traag op gang, en zo heb ik het gevoel dat ik de eerste honderd pagina’s of zo heel veel gemist heb.

20170215_164415

In het kort: het boek gaat over Jude, die achtervolgd wordt door demonen uit zijn verleden. Hij wordt omringd door een warme bende vrienden, maar lijkt steeds moeilijker uit het web in zijn geest weg te geraken. Het verhaal is lang en meeslepend, soms een beetje te lang. Pijnlijk en confronterend. Doordrenkt van vriendschap en warmte, maar er waait altijd ook kilheid en wreedheid doorheen.

Het was weer zo’n boek waarbij ik tranen met tuiten gehuild heb. En dat me dus bijblijft.

Een klein leven wordt uitgegeven door Uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Dit was het laatste boek in deze serie. Binnenkort gaat mijn blog in zomermodus, en worden de meeste reeksjes opgeschort. Dit reeksje keert niet terug.

Na 10 kinderboeken, schakel ik over op 10 romans. Veel boeken die ik in mijn tienerjaren graag gelezen heb, en wat boeken die ik later las ook. Ik probeer het zo’n beetje chronologisch aan te pakken, zoals ik het me herinner. Opnieuw speel ik soms vals en heb ik het over een auteur, omdat ik het moeilijk vind één boek te kiezen.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?