Dit is de laatste “1000 vragen aan jezelf” voor het zomerreces van Satur9’s World. Als uitsmijter is dit een 1000 vragen XL versie. Deze reeks keert terug in september.

511. Hoe zou je je kledingstijl omschrijven?

Mijn kledingstijl. Geen idee hoe ik die moet omschrijven. Die verandert al eens grondig. De laatste jaren draag ik vooral kleedjes en rokjes, niet vaak een broek. Ik draag nog steeds heel graag zwart, dat is een constante. Misschien moet ik maar eens gaan nadenken over wat mijn kledingstijl eigenlijk is.

512. Wat is er terechtgekomen van je tienerdromen?

Wat waren mijn tienerdromen? Dat is toch iets wat ik niet goed meer weet. Ik had geen echt grote dromen, denk ik. Ik denk dat ik toen, net als nu, vooral zoekende was naar wat ik wilde doen.

513. In welke zee heb je voor het laatst gezwommen?

De laatste keer dat ik een teen in zee stak was toen ik pootje baadde in de Atlantische oceaan bij Barre-le-Mont (vlakbij het Île de Noirmoutier). Wanneer ik het laatst gezwommen heb in zee, dat zou ons te ver terugbrengen, denk ik.

514. Kook je vaak uit pakjes en zakjes?

Pakjes en zakjes in de zin van soep en saus en zo: neen. Helemaal niet (meer). Ik kan die dingen niet meer goed verdragen, ik voel me er slecht van. We eten wel regelmatig sla en geraspte worteltjes uit zakjes. En aardappels om te bakken.

515. Waar voel je je geborgen?

Thuis.

516. Wat is je beautygeheim?

Bloggen. Ahahahaha.

517. Ben je soms streng voor jezelf?

Ben ik streng voor mezelf? Ik weet het niet. Ik vind van niet. Er zijn wel andere dingen, zoals bijvoorbeeld dat ik niet snel ga opgeven, maar streng voor mezelf? Ik denk het niet.

518. Welk verhaal gaat al jaren rond in de familie?

Wij zijn zo geen verhalen-familie. 

519. Wanneer ben je voor het laatst een hele dag in de buitenlucht geweest?

Goh, een hele dag in de buitenlucht. Vorige zomer, zeker? Op vakantie? Ik kijk er wel naar uit dat opnieuw te kunnen doen, bij goed weer.

520. Hoe vaak schrijf je met de hand?

Als ik notities maak voor mijn naaiwerk: afmetingen opschrijven, tekeningetjes maken met uitleg erbij, plannen opschrijven. Onze planning voor het 1000km-weekend van Kom op Tegen Kanker heb ik ook met de hand uitgeschreven.

521. Van welke documentaire was je onder de indruk?

Het is wel al even geleden dat ik een docu zag, denk ik. Ik zou graag de film over Martin Phillipps en the Chills zien, maar ik vermoed dat het nog wel even duurt voor die tot hier geraakt.

522. Ga je altijd je eigen gang?

Euhm. Graag, maar het kan ook niet altijd, vind ik. Soms moet je je aanpassen aan anderen en de plannen van anderen en wat de maatschappij van ons wil.

523. Hoe ver heb jij je verleden achter je gelaten?

God in de hemel wat een moeilijke vragen. Hoe ver kan je je verleden achter je laten? Het verleden reist je toch altijd achterna? En net als je denkt dat je het achter je gelaten hebt, word je ouder en wordt dat verleden weer belangrijker in je gedachten.

524. Wat zou je eigenlijk niet meer moeten doen?

Wat zou ik niet meer moeten doen. Euhm. Chips en koekjes en snoepjes en chocola en taart en frietjes eten. Zodat ik wat zou afvallen. Niet dat ik zóveel van die dingen eet. Maar ik zou ze gewoon niet mogen eten, als ik wat gewicht kwijt wil.

525. Houd je van klassieke muziek?

Er is klassieke muziek waarmee ik opgegroeid ben die ik graag hoor, er zijn ook dingen waar ik een hekel aan heb. Klavecimbelmuziek bijvoorbeeld kan ik niet uitstaan. Dat tokkelt op mijn zenuwen. Le Carnaval des Animaux van Camille Saint-Saëns vind ik heel mooi. Of de opera Turandot van Puccini, die een tijdje nogal prominent aanwezig was in ons huis. Ken ik nog altijd deels uit het hoofd. En is prachtig.

526. Hoe opgeruimd is het in jouw hoofd?

In mijn hoofd is het niet erg opgeruimd. Ik ben nog steeds zoekend welke richting ik uit wil.

527. Welk gedicht vind je heel mooi?

Ik hou erg van de poëzie van Paul van Ostaijen. Maar ook van de poëzie van Annie M.G. Schmidt. Verder ben ik echt geen gedichtenmens.

528. Ben je een goede verliezer?

Bwaf. Ik kan tegen mijn verlies, als het niet te vaak gebeurt en eerlijk verloopt.

529. Wie zou jou moeten spelen als je leven werd verfilmd?

Kate Walsh misschien. Of Julie Hesmondhalgh. Of Joanna Lumley.

530. Hoelang heb je nodig om je klaar te maken voor een feestje?

Niet lang. Gewoon kleren uitzoeken en aandoen en that’s it.

531. Wie is je rolmodel?

Mijn rolmodel? Euh…

532. Zou je iets stelen als je er niet voor zou worden gestraft?

Ik zie niet in waarom ik iets zou stelen.

533. Past je naam bij je?

Ik vind van wel ja. 

534. Wat is het grootste verschil tussen jou en je partner?

Hij is explosiever, meer flapuit en meer zwart/wit dan ik. Ik temper hem vaak.

535. Welke gekke eetgewoonte heb je?

Ik snij mijn aardbeien altijd in stukken. Lang geleden kregen mijn ex en ik eens aardbeien van zijn moeder. Het waren grote aardbeien. Hij waste die en sneed ze in stukjes, en uit de holte van één van die grote aardbeien kwam een oorbeest gekropen. Sindsdien kan ik niet meer onbevangen in een aardbei bijten.

536. Als alles mogelijk was: welk dier zou je willen hebben als huisdier?

Ik zou vooral een huishoudpersoon willen die op dat fictieve huisdier past. Ik heb geen dromen en verwachtingen over een huisdier.

537. Op welke vraag wist je onlangs geen antwoord?

Op behoorlijk wat van deze vragen. De laatste was: welke gekke eetgewoonte heb je. Daar moest ik over nadenken.

538. Wat is de allerbeste uitvinding geweest?

Lenzen. Jong echt eigenlijk: geen idee. Er zijn zoveel goeie uitvindingen geweest.

539. Als je moest emigreren, naar welk land zou je dan gaan?

Australië!

540. Waar zoek je een film op uit?

Op genre vooral.

541. Houd je een dagboek bij?

Neen. Ik heb het vorig jaar wel weer geprobeerd, maar het is op niks uitgedraaid. Jammer. Ik heb het naar mijn normen wel lang uitgehouden (bijna een half jaar, dacht ik, waarna het strandde op onze vakantie).

542. Wie staan er op je favoriete foto?

Mijn gezin.

543. Voel je je vaak onnodig schuldig?

Ja. Ik kan dat vaak moeilijk van me afzetten. Terwijl een schuldgevoel het meest overbodige gevoel is dat er bestaat, wat mij betreft.

544. Wat vind je het leukste aan de zomer?

Mooi weer! Warmte! Zon! Kleuren! Knalgroen gras gecombineerd met een staalblauwe lucht, één van de mooiste dingen die er bestaat.

545. Wat kun je het makkelijkst missen?

Ruzie, haat en nijd.

546. Hoe verwen je jezelf?

Met iets lekkers om te eten, is het eerste wat in me opkomt.

547. Wat is je favoriete vervoersmiddel?

De fiets. En de mobilhome. 

548. Ben je blij dat je ergens van af bent?

Van de winter.

549. Wat denk je s’ochtends als eerste?

Hoe laat is het?

550. Wat herinner je nog van de kleuterschool?

Een paar flitsen zo. Zuster Margriet. Daar was ik bang van. En een erg lieve juf van de eerste kleuterklas. De juf van de derde kleuterklas herinner ik me in niet zo politiek correcte omschrijvingen, dus laat ik dat maar zo. Ik herinner de de aparte speelplaats voor de kleuters, en de kleine toiletjes. En 2 incidenten. De ene keer dat ik niet durfde zeggen tegen Zuster Margriet dat ik moet plassen, en ik uiteindelijk in mijn broek plaste. Wat het allemaal nog erger maakte dus. En die keer dat we allemaal een cadeautje moesten meebrengen naar school, en dat we dan mochten vissen voor een cadeautje. Het cadeautje dat ik kreeg, bleek een lege doos te zijn. Mijn vertrouwen in de mensheid kreeg toen al een flinke deuk.

Ik vond het bij Nerdy Geeky Fanboy, Lieke startte het, vele bloggers begonnen ermee, ook Sara doet het ondertussen, MimaMaakt sprong ook al op de trein. Elke dinsdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

3 reacties

  1. Een BBQ, ook bij de zomer 🙂 En reizen 🙂
    En chillen 🙂 En eens tijd voor jezelf tijdens zomerverlof 🙂 En bijpraten met de kinderen 🙂 een blote voeten weer 🙂 en … en… en…

    1. Ik herinner me dat dus niet meer, of de juf ingegrepen heeft. Ik weet wel nog dat mijn ma boos was, maar dat is het enige dat ik er verder nog van weet. Het is láng geleden 🙂

      Tja, vies hè. Je zal me niet snel zo in een aardbei zien bijten 🙂

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: