Het bleef lang koud dit voorjaar, en we hadden fietsmutsjes nodig. Mutsjes voor onder de fietshelm. Meneertje Mertens had een wintermuts, en een dunner mutsje voor in het tussenseizoen. Dat gebruikte ik ook een paar keer, en toen hadden we het tegelijk nodig. Hij zei dat hij er nog wel eentje ging kopen, bij de Decathlon, 15 euro.

En ik dacht: huh, 15 euro? Voor zo’n dun onnozel mutseke? Vergeet het. Ik maak dat wel zelf. Ik heb boven stapels restjes katoentricot liggen, en een patroon is snel gevonden.

Snel gevonden, in mijn eigen kast, want ooit naaide ik al eens een katoenen mutsje dat ik gebruikte in de zomer op de gewone fiets. Zonder helm. En dat patroon (McCall’s 4116) bevatte inderdaad ook een simpel modelletje dat ik kon gebruiken.

Ik maakte dit al een maand of zo geleden, maar kon dit hier niet delen omdat ik 2 van de mutsjes cadeau wou doen aan een vriendin. Dat is nu gebeurd, dus nu kan ik dit hier delen. Deels ook als naslagwerk voor mezelf, want ik moest ondertussen al diep nadenken welk patroon ik gebruikt had.

Een eerste versie maakte ik in maat medium, maar die vond ik uiteindelijk toch wat te groot. Het is niet echt te groot te groot in die zin voor een muts, maar wel te groot voor wat mijn bedoeling ervoor is: dragen onder een helm. En dan moet dit mutsje dus nauw aansluiten. Dus, over naar maat Small.

En daarna volgde nog een hele hoop vrolijk gekleurde versies, allemaal in overschotjes die ik liggen had. Vriendin Hilde koos er 2 uit.

DSC_2320

Een restje stof van een T-shirt met een restje stevig zwart katoentricot.

DSC_2321

Een restje van een kleedje met een restje zwart katoentricot.

DSC_2323

Eentje volledig in het zwart. Deze versie heb ik al verschillende keren gebruikt. Nu zullen de mutsen wel in de kast verdwijnen tot in het najaar. Denk ik. Hoop ik.

DSC_2324

Een overschotje van een recent shirt met zwart katoentricot.

DSC_2325

Dit zal Janna nog wel herkennen. Restjes van de eerste stofjes die we kochten toen Lili onderweg was. Er werden shirtjes uit gemaakt.

DSC_2327

Allerlei restjes: bordeaux katoentricot, een overschot van een shirtje van Lili, een overschotje van mijn webshop.

DSC_2328

Eentje dat ik onlangs op een foto zag passeren: danseresjes van een shirtje van Lili. Zotter moet het niet worden zeker?

DSC_2329

En als laatste nog een vrolijk restje dat al lang in mijn schuif ligt, van een rokje voor mezelf.

DSC_2330

Ik denk dat dat wel volstaat voor een tijdje.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?