De verjaardag van Lili kwam eraan, en ik heb mezelf onlangs, wat cadeaus betreft, omgedoopt tot boeken-en-zelfgemaakte-spulletjes-oma. Ik koop geen andere cadeaus meer dan boeken en boekjes, of ze krijgen iets wat ik zelf maakte. Of allebei. Ik kocht voor Lili dus een boekje, en maakte een kleedje.

20190505_090837

Er lag een stofje in mijn schuif, een stofje dat ik kreeg van Maja, waar ik eigenlijk 2 kleedjes in zag. Eentje voor Lili, en eentje voor Pipa. Twinning for the girls, in lichte zomerjurkjes. Zou Lili het erg vinden dat een deel van ons cadeautje ook voor Pipa was? Janna dacht van niet. Dus ik toog aan de slag.

DSC_2344

Ik had een beeld in mijn hoofd van twee heel eenvoudige, losse zomerjurkjes. Voor als het heel warm is. Dunne stof, een beetje los zodat ze comfortabel zitten, om te spelen met zweterige lijfjes. Het Grace jurkje van Emma en Mona vond ik altijd zo’n heerlijk eenvoudig, schattig baby- en peuterjurkje. De grootste maat daarvan is echter al te klein voor onze Little Miss Sunshine, dus moest ik op zoek naar een alternatief. Uiteindelijk vond ik mijn goesting in de Simple Dress van The Littlest Studio, ook een gratis patroontje. Dat quasi identiek is aan de Grace jurk.

DSC_2338

Voor Pipa maakte ik maatje 68, voor Lili maat 3 jaar. Ik twijfelde nog of ik mouwtjes zou toevoegen, maar liet het dan toch maar zo: ik vind dat mooi, zo’n mouwloos jurkje voor zo’n klein, schattig ding. Less is nog altijd more.

DSC_2356

Ik had inderdaad genoeg stof voor 2 jurkjes, waar ik eerst dacht dat ik de voering voor de lijfjes uit een andere stof zou knippen, gebruikte ik daarvoor gewoon dezelfde stof. Het jurkje is poepsimpel om te maken, dus dat ging vlot en snel. Zelfs de knoopsgaten waren in een wip gedaan, in katoen gaat dat heel makkelijk. Ik vond groene knoopjes in mijn voorraad, gekregen van andere oma Nadine ofwel eens gekocht op een rommelmarkt, ik weet het niet meer. Maar ze passen perfect, en zijn niet te volumineus zodat ze het kleinste spookje niet gaan ambeteren als ze op haar rugje ligt. De knoopjes zette ik ook aan met de naaimachine, wat een gemak is me dat zeg.

DSC_2348

Zondag werd het cadeautje afgegeven, en Lili was er blij mee. Nu is het wachten tot het weer betert en ze hun jurkjes aankunnen. Voor nu zijn het foto’s van de jurkjes zonder de meisjes.

DSC_2361

 

 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

 1. Boeken-en-zelfgemaakte-spulletjes-oma ♥
  Mooie kleedjes! En ook wel benieuwd naar het boekje, wegens dat dat iets is dat ik ook zelf cadeau kan doen; jurkjes liggen (nog) niet in mijn mogelijkheden 🙂

  1. Dankjewel 🙂
   Janna en ik hebben een lijst gemaakt met boekjes die we willen, en boekjes die ze al hebben. Zodat ik geen dubbels kan kiezen. Het werd dit boekje, en het valt in de smaak bij Lili:
   https://www.bol.com/nl/s/boeken/zoekresultaten/Ntt/panda%2Bwil%2Been%2Bvriendje/N/8299/Nty/1/search/true/searchType/qck/suggestedFor/panda+wil/originalSearchContext/media_all/originalSection/main/defaultSearchContext/media_all/sc/books_all/index.html

Zeg het eens?