20190320-DSC_0056

Dit is er eentje waar ik héél blij van word. Alle puzzelstukjes vielen zo mooi in elkaar: mijn favoriete broek die een nieuwe bestemming kreeg, de breitas die zelfs zonder patroon helemaal uitdraaide zoals ik wilde, en echt mooie foto’s van die tas door Janna. Heel blij word ik hier dus van.

Er hing al jaren een broek in mijn kast waar ik niet meer in paste. Ik vond ze zo mooi, en wilde ze niet wegdoen. Uiteindelijk belandde ze na een opruimbeurt in mijn kastje met te upcyclen kleren.

Een tijdje geleden vroeg ik aan een vriendin: zou ik daar een rokje van kunnen maken? En zij: haal ze eens volledig uit elkaar, dan weet je hoeveel stof je hebt. Het was een broek met brede pijpen, dus het was wel behoorlijk veel. Ik vergat een foto te maken van de broek voor ik ze uit elkaar begon te halen. Hier zijn alle beenpanden losgemaakt, de bovenkant liet ik in elkaar zitten wegens te moeilijk om uit elkaar te halen.

Ondertussen schreef ik me in om deel te nemen aan een naaichallenge. Daar lees je volgende week alles over. Maar die naaichallenge gaf me inspiratie.

20190318_105158

En toen zag ik het licht. Maar neen, geen rokje. Een tas voor mijn handwerkgerief. Vorig jaar had ik op reis een erg onhandige rieten mand mee, nu wil ik een grote tas die wat flexibeler en handiger is in gebruik. Ik surfte nog wat rond op zoek naar ideeën, en er begon zich een idee te vormen in mijn hoofd.

Ik knipte voor en achterpanden los, knipte het achterpand met de zakken als begin van de buitenkant, en recycleerde de zakken vooraan en wat brede zomen. Ik gebruikte het achterpand, een broekspijp om dat stuk wat te verlengen, en zette voor de andere kant van de tas twee stukken broekspijp aan elkaar. Omdat ik een tas met meer inhoud wilde, zette ik een lange reep (in stukken geknipt) tussen voor en achterpand. Voor de binnenkant recycleerde ik dus heel veel.

20190319_105756

Ik zette allerlei kleurtjes garen op mijn overlock (hoera voor het feit dat ik al overlockgaren aan het verzamelen was in de kringloopwinkel nog voor ik een overlock had), en werkte die stukken daarmee af. De twee zomen gebruikte ik als vakjes om breinaalden in te steken. De voorzakken vind ik eigenlijk nog het leukst.

20190319_110519

Ik zette het hele zaakje erg vlot in elkaar, gebruikte als binnenvoering stof die ik ooit gekocht heb om een hemd te maken voor Meneertje Mertens maar geloof me vrij dat gaat nooit lukken dus ik kan die maar beter gebruiken, en eindigde met een ruime tas met heel veel opbergvakjes. Waar ik mijn oude, favoriete broek in terugzie. Waarvan ik het kleur prachtig vind.

Ik nam de tas mee naar Janna, en zij maakte foto’s waar ik ook nog eens heel blij mee ben. Get ready for an overload! Want ik kan niet kiezen.

20190320-DSC_0065

 

20190320-DSC_0057

 

20190320-DSC_0066

Zo kwamen de stukken met de brede zoom dus van pas, om de breinaalden in bedwang te houden. Meer naar onder zit nog zo’n strookje.

20190320-DSC_0070

 

20190320-DSC_0073

Nog een zakje van een overschotje. Er bleef heel weinig over van de broek!

20190320-DSC_0074

De voorzakken. Dubbele bergruimte.

20190320-DSC_0076

Mijn rokske was nog assorti met de tas ook.

20190320-DSC_0084

Ik zie me nog wel zo’n tassen te maken. Ik zie mij die eigenlijk ook wel te maken op aanvraag. Misschien moet ik daar eens over denken.

Dit is mijn zeventiende bericht in de de 40 dagen bloggen challenge. Uitleg alhier. Deelnemerslijst alhier.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

12 reacties

 1. Waw, dat is een schoontje! Supermooi kleur, maar vooral zo zalig dat je die helemaal uit een broek samenstelde en die zo tof “ontleedde” om elke stukje een goede, nieuwe functie te geven.
  Ik heb ook een tas waar o.a. een stuk van de achterkant van een jeansbroek in verwerkt zit als binnenvakje en ik blijf het superleuk vinden om te zien hoe die deels uit nieuwe stoffen en deels uit gerecycleerde stoffen gemaakt is (al maakte ik ze niet zelf, een lieve blogster deed dat, ofte: ik denk dat als je zou gaan aanbieden om zo’n tassen te maken, dat je zeker geïnteresseerden zult vinden 🙂 ).

  1. Hehe, dankjewel 🙂
   Het idee zit nu wel in mijn hoofd, da’s één van de dingen die ik eventueel zou kunnen doen.
   En rond dat idee vormen zich nog andere ideeën. Samen met wat brainstorming met een vriendin de afgelopen week, ga ik toch eens wat ideeën op papier zetten.

  1. Dankjewel! Over die naaichallenge mag ik in de loop van volgende week bloggen 🙂 Met al even mooie foto’s gemaakt door mijn dochter. Ik popel al!

Zeg het eens?

%d