Boven heb ik een kastje dat volgepropt zit met kleren. Dingen die ik mooi vind maar niet draag, dingen waar ik niet meer in pas, of ook kleren die ik kocht in de kringloopwinkel puur voor het stofje. Dingen waarvan ik het niet over mijn hart krijg ze weg te gooien. Ik heb me voorgenomen daar regelmatig 2 stuks uit te halen en ze te upcyclen. Liefst naar iets echt draagbaar.

Deze week: hoe een rok een shirt werd, en hoe een shirt voor een volwassene een shirt werd voor Lili.

Eerst: de rok. Gekocht in de kringloopwinkel, voor het stofje. Nooit gedragen. Het soort dingen en dat ik in een reflex meegris omdat ik de stof prachtig vind.

20190304_082603

Mijn eerste gedacht was: ik kort die in. Maar het voordeel van die dingen eerst wat in het zicht te laten liggen en bedenktijd geven is: er komen altijd betere ideeën. Want eigenlijk zag ik mezelf niet in een wijd, zwierig, kort rokje. Na een tijdje begon ik te denken: waarom maak ik er geen shirt van? Stof genoeg, en ze valt mooi, dus goed voor een Maria Denmark Kimono Tee.

De rok heeft bovenaan een band, en stroken en lusjes waarmee de rok achteraan (voor de sier) vastgemaakt kon worden. En opeens zag ik het: ik draai de boel om. De stof rekt alle kanten op, dus dat maakt niet uit, en het motief heeft geen richting, dus dat maakt ook niet uit. Ik behoud de band maar dan als onderkant van het shirt, met de stroken achteraan om een strik te maken.

Onderaan ze je dus de vorm van de rok nog wat, maar dat kan zeker geen kwaad.

20190307_092909

Zeer tevreden met het resultaat!

 

 

20190306_153215

Volgende: een shirt van JBC gekocht bij de kringloopwinkel. Opnieuw vond ik het stofje prachtig, en deze keer heb ik het ook een paar keer gedragen maar jammer genoeg: het was te klein. Het bleef nog wat in mijn kast liggen, waarna het verhuisde naar het kastje met “te verbouwen kleren”.

20190305_125330

De stof is een zalig zittende stretch, dus een shirtje voor onze Little Miss Sunshine zou ook makkelijk zitten. Schaar erin, maar met het idee dat ik een aantal elementen zou behouden.

Zoals de sluiting vooraan:

20190305_133115

en ook de zoom onderaan.

20190305_133125

Ik gebruikte het Nap Time Creations Girls Long/Short Sleeve T-shirt patroon, en had gelukkig ook het kleedje van vorige week nog liggen om te kijken of het wat goed zou zitten. En elkaar steken is a piece of cake. Etiketje erop, en klaar!

20190306_153130

Dit is mijn vijfde bericht in de de 40 dagen bloggen challenge. Uitleg alhier. Deelnemerslijst alhier.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

    1. Dankjewel! 🙂 Oefening baart kunst, denk ik. Denk dat je vooral naaiervaring nodig hebt hiervoor, en inzicht. En ideeën 🙂 (daar heb ik geen tekort aan, momenteel, hehe)

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: