Een hele tijd stonden de naaimachines hier onaangeroerd, maar een paar weken geleden besloot ik toch maar eens een poging te doen om weer te gaan naaien. Het eerste wat ik voor mezelf naaide, ging erg vlot en werd heel erg naar mijn goesting, en veroorzaakte een naaiboost die nu nog steeds voortduurt. En daar ben ik blij mee.

Als eerste koos ik een heel soepel zomers tricot met een retromotiefje. Ik gebruikte het Maria Denmark Kimono Tee patroon, en verlengde dat tot een jurkje. Weinig over nagedacht: ik had een meter stof, en heb er zoveel mogelijk van gebruikt. Eenvoudig patroontje, eenvoudig kleedje, veel meer valt daar niet over te zeggen.

Foto in het leven zoals het is:

20190224_124647

Nette foto.

20190224_124717

Dan. Ik had een heel mooi stofje, ik denk dat ik het vorig jaar kocht bij De Stoffenkamer. Een meter katoentricot, wat dikker dan het vorige stofje. Maar het roept ook LENTEKLEEDJE, vind je niet?

20190225_101807

Dus maakte ik een lentekleedje. Het Kimono patroon ging niet werken wegens dikkere stof, dus gebruikte ik het Fitted Tee patroon van Life Sew Savory en verlengde dat naar een kleedje. Ook hier: ik had een meter stof, en probeerde zoveel mogelijk te gebruiken.

In de Veritas had ik kort ervoor tricot-biaisband gekocht voor een treffelijke prijs, zwart en donkergrijs. Ik dacht: ik ga terug naar de Veritas, en koop een kleurtje dat bij de stof past. Ik kwam terug met nog een tint grijs en lichtgrijs en roze, want elke tint groen die ze hadden, paste niet. En uiteindelijk vond ik dat geen van de kleuren paste (misschien had ik beter wit gekocht?), en naaide ik de zoom met mijn coverlock. Ik maakte ook een klein zakje.

20190307_092756

Ook van het resultaat hiervan word ik zeer vrolijk. Ik heb er twee zeer draagbare lente-zomerjurkjes bij.

Foto in het leven zoals het is. Geen nette foto, die trok helemaal op niks.

20190307_093008

Dit is mijn derde bericht in de de 40 dagen bloggen challenge. Uitleg alhier. Deelnemerslijst alhier.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

    1. Dankjewel 🙂
      Deze labeltjes ontstonden ook uit praktische overwegingen: ik hang mijn kleren graag aan een haakje in de badkamer. Een lusje is dan handig. En zo kwamen er labeltjes.

Zeg het eens?