In mijn kasten liggen stapels stoffen, en die moeten toch eens wat minderen. Er zijn ook veel kleine overschotjes waar je niet veel mee kan doen, maar die ik niet graag weggooi. Projectjes met overschotjes zijn dus altijd een hit.

Deze dateren al van met nieuwjaar, maar ik had geen foto’s van de breirol, dus ik blogde er niet over. Maar ik vond het heel leuke spulletjes, dus was ik blij dat Sara gisteren haar breirol meebracht om foto’s van te maken. Beter laat dan nooit: nieuwjaarscadeautjes!

Sara begon vorig jaar te breien, en had eens rondgekeken voor een tas om haar breinaalden in weg te steken. De oplossingen waren allemaal behoorlijk duur, dus vroeg ze voor haar nieuwjaar een breirol aan mij. Ikke content, ik ben altijd blij als ik iets praktisch kan maken dat gebruikt zal worden.

Sara houdt van rood-tinten, dus zocht ik in mijn stoffenvoorraad een aantal matchende rode stofjes uit. Ik baseerde me losjes op deze tutorial, op de haaknaaldenrol die ik zelf eerder al maakte, en nog wat inspiratie hier en daar op het internet. Ter afwerking kon ik eens gebruik maken van het leuke lint dat ik een tijd geleden van Janna kreeg.

Er passen veel breinaalden in, ook rondbreinaalden kan je erin kwijt.

Er zit een flap aan zodat de naalden er niet kunnen uitvallen als je de rol meeneemt in je tas.

Tevreden met het resultaat.

Nog een stashbuster: zakdoekjes. Ik erger me vaak dat je nauwelijks leuke zakdoeken vindt in de winkel. Meestal zijn het zakdoeken met ruitjes, en kosten ze nog pokkeveel geld ook. Dus, ik was al langer bezig met zelf zakdoekjes maken. Ik maakte er vorig jaar waarbij ik een gewone zoom maakte, maar daar was ik niet echt tevreden van. Tot ik een nieuwe overlock kocht, en die overlock op eenvoudige wijze de zaligste rolzoompjes maakt. Enter zakdoeken waar ik content van ben.

Nu gebruikt Janna al sinds mensenheugnis kleine Winnie de Pooh zakdoekjes. Grappig en schattig, maar die dingen moeten toch verslijten ook? Dus maakte ik voor haar een stapel zakdoekjes. Kleiner dan standaard en misschien net iets té klein, maar hey, dan maak ik er nog wel eens wat die wat groter zijn. Maar dit vind ik dus zalig. Zakdoekjes. In alle mogelijke kleuren en motieven.

Met overschotjes.

En een machtig mooi rolzoompje.

Alleen jammer dat ik die voorraad nauwelijks zie minderen.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

6 reacties

  1. leuke projectjes, hier niet zo handig en dus op stap met gekochte stoffen zakdoeken, maar wel gerecupereerd van bij mijn ouders waar ze jarenlang in de voorraadkast lagen en misschien zelfs nog van bij mijn grootouders komen 😉

    1. Als ik papieren zakdoeken gebruik als ik verkouden ben, is na een dag het vel onder mijn neus helemaal kapot. Met stoffen zakdoeken heb ik dat minder.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: