Ik betwijfel of het echt newsworthy is, maar ik zet hier weinig over wat ik maak de laatste tijd (omdat ik weinig maak, zeker, en wat ik maak, raakt blijkbaar niet altijd gefotografeerd, zo zocht ik me onlangs een ongeluk naar foto’s van de breirol die ik maakte voor Sara, to no avail). Dus doe ik het toch maar, het tweede paar sokken.

Het eerste paar was in Regia sokkenwol met katoen, die niet echt mijn ding is. Dat katoen lijkt me veel harder te lubberen dan gewone (of wat ik gewone vind) sokkenwol.

Voor het tweede paar gebruikte ik Rico Superba Geysir in Yellow/Grey. Geel/grijs? Het geel lijkt me veel meer op limoengroen, en er zit ook paars en bordeau in. Met één bol brei je een paar sokken.

Ik gebruikte opnieuw het Vanilla is the new black patroon van Vanessa Fletcher.

Voor het been breide ik per ongeluk 10 rijen te veel, waardoor de sokken een beetje buiten verhouding lijken.

De voet maakte ik deze keer een stuk korter, en de sok past nu perfect.

Ik ben nog steeds niet gelukkig met de strepen opzij (door het gebruik van rondbreinaalden) en de vrij grote gaten waar de hiel overgaat in de voet van de sok.

Door die strepen opzij bekroop me het gevoel dat ik toch nog eens met 4 (of 5) naalden moest proberen. Ik denk dat ik ooit gezworen heb dat ik dat nooit meer zou doen. Maar ja, “never say never” zong Herman Brood en hij sprong van een appartementsgebouw. Dus, ik ben weer bezig met 5 naalden, en het gaat behoorlijk goed. Misschien was ik er de vorige keer gewoon te vroeg aan begonnen.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

8 reacties

    1. Dankjewel! Ik vind die kleurtjes ook leuk om mee te breien, dat geeft wat afwisseling. En ik droeg vroeger knalpaarse sokken, dus waarom deze niet 🙂

  1. vijf naalden? Ik heb da altijd een beetje raar gevonden, vooral omdat ik vroeger geleerd heb met vier naalden en het nu ook nog met vier doe. Wat is de meerwaarde van vijf naalden??
    Ze zien er wel leuk uit 🙂

    1. Ik denk ook altijd in termen van “met 4 naalden breien”, maar ik weet begot niet meer hoe dat gaat. Hier is het met 5 naalden en het werkt gewoon goed. De steken staan gelijkmatig verdeeld over 4 naalden, en de 5e naald gebruik je steeds leeg om aan een nieuwe naald te beginnen. Is mijn uitleg begrijpelijk?

  2. Ik heb ooit, lang geleden, met twee naalden kunnen breien, maar heb nu geen idee meer hoe ik dat zou moeten doen. Laat staan met vier of vijf naalden. Hoe zelfs? Je hebt toch maar twee handen 🙂

    1. Het ding is dat je eigenlijk 3 naalden laat hangen en nog altijd met 2 breit. Maar je wisselt af. Toegegeven: die 3 naalden hangen soms in de weg. Maar het went.

Zeg het eens?