Binnenkort begint op de BBC een nieuw seizoen van The Great British Sewing Bee. Dat had nogal wat voeten de aarde geloof ik, maar ik ben blij dat er nog een seizoen komt. Gisteren vond ik dan toevalligerwijs een link op tinternet waar je alle voorafgaande afleveringen kan bekijken.

Ik keek even of ik seizoen 4 al gezien had, want waar was ik niet meer zo zeker van. Maar jawel. Ook seizoen 4 heb ik al gezien.

En toen begon ik te kijken naar de allereerste aflevering. En ik was verkocht. Ik ga heel die Sewing Bee nog eens volledig opnieuw kijken.

Want: wat een leuke mix aan mensen. Jong, oud, lelijk, mooi, bruin, wit, … noem het op, het zit erin. Mensen die op het eerste gezicht wat excentriek lijken en het wellicht ook zijn, maar tegelijkertijd ook de meest doodgewone mensen zoals jij en ik.

Om over de presentatrice nog maar te zwijgen (heerlijk spontaan excentriek geval) en de twee juryleden, helemaal opgetrokken uit Brits flegma.

Hier en daar zie je een gezicht terug dat ondertussen een household name geworden is in de online naaiwereld. Zoals Tilly van Tilly & the Buttons (waar ik de inspiratie voor mijn naaitafel haalde). Of de zeer kleurrijke Rumana van The Little Pomegranate.

Tussen de vorige keer dat ik keek en nu heb ik zelf ook enorm veel bijgeleerd over het onderwerp, en is het eigenlijk nog veel leuker kijken dan toen.

Dus, excuseert u me even terwijl ik nog wat verder kijk.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?