Consequent zijn zit blijkbaar niet in mij. Ik had namelijk gedacht niet te bloggen vandaag, maar ja zeg, kijk, mijn sokken zijn klaar, en het is er de perfecte dag voor, dus blog ik voor de verandering toch maar vandaag.

Ik had ook gezworen nooit meer sokken te breien maar ja zeg, kijk, ik zag zoveel mooie sokken overal en dacht het dan maar nog eens te proberen met rondbreinaalden, dus ja, heb ik nog eens sokken gebreid hè.

Sokken als het sneeuwt: perfect. Sokken met Regia Tutti Frutti garen van Schachenmayr in watermeloen motief, dat spoort niet helemaal in mijn hoofd. Want watermeloen, dat is zomer. Zelfgebreide sokken, dat is winter. Maar ja zeg, kijk, de sokken zijn af.

Gebreid met het patroon Vanilla is the New Black dat sokkenspecialist nobutterfly me aanraadde, en dat heb ik me nooit beklaagd. Een goed te volgen patroon, met mooie details.

Waar ik blij mee ben:

 • de hiel. Wat is die mooi, en leuk om te breien.

 • de pasvorm. Ze zijn ietsiepietsie te groot (de voet is vooral te lang, mijn eigen schuld), maar voor de rest, heel goede pasvorm.
 • Dit leuke detail (door het kleurenpatroon van de wol)

Waar ik minder blij mee ben:

 • de boord blijft een beetje flubber. Niet als ik ze aanheb, maar als ze daar liggen. Ik vermoed dat het ook met het garen te maken heeft.
 • het gaatje opzij. Oplossingen wellicht te vinden op tinternet.
 • de streep langs beide kanten. Gevolg van breien met de rondbreinaald. En dan begin ik toch weer te overwegen of ik eens met 4 (5) naalden zou proberen. Aaaargh!

Ik heb goesting om al aan het volgende paar te beginnen. Ha. Eerst eens het dekentje waaraan ik bezig ben, afwerken.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

 1. Ik bloos nu een beetje… Heb je de streep ook na het wassen (blocken) nog? Ik doe ze ook altijd gewoon aan voor ik ze block. Ik heb me erover gezet dat de boord wat meer lubbert dan bij gekochte kousen, zolang ze niet lubberen als je ze aan hebt. En de gaatjes kan je voorkomen door je steek te draaien/twisten. Ik vind ze alvast meer dan geslaagd. Mijn eerste paar was ook een beetje te groot aan de voet, het is wat wennen om hier met wat negatieve ease te werken vind ik.

  1. Ze zijn net af, ik heb ze nog niet gewassen of geblockt. Dus het kan zijn dat die nog wat minder wordt dan?
   Ze lubberen inderdaad niet als ik ze aan heb, dus daar zal ik dan ook maar tevreden mee zijn.
   Een eerste paar is sowieso altijd een beetje zoeken en meten hè, maar inderdaad, die negative ease is wennen.
   In ieder geval: ik ben er blij mee!

Zeg het eens?