Ik deed het al eens op Facebook, en het werd daar zo enthousiast onthaald, dat ik het nog eens opnieuw doe op mijn blog. Want Facebook is zo vluchtig, mijn blog is duurzamer. En ik doe het ook een beetje uitgebreider nu. Boeken die mij beïnvloed hebben, boeken die belangrijk waren voor mij. 10 kinder- en jeugdboeken, en 10 romans. 

Mijn kinderen lazen Harry Potter, ik las Pitty naar de kostschool, De tweeling, De Vijf en andere Engelse series van Enid Blyton. Niet dat die zo goed waren als Harry Potter, eigenlijk was het pulp voor kinderen. Kidlit of zoiets. Maar het las toch lekker weg. Op saaie, regenachtige vakantiedagen was er niets heerlijker dan in de zetel of op bed te liggen lezen. Of het nu thuis was, of bij mijn grootouders. Ik verslond boeken. Pitty naar de kostschool was favoriet, ik vond die boekjes per schooljaar echt leuk. 

Ik herinner me ook boeken over ene Marjan, denk ik, die van mijn oudste zus waren en die ik ook mocht lezen. In mijn herinnering wat beter dan de boeken van Enid Blyton, maar een zoektocht op het internet levert weinig op. Ik zal eens naar de zolder moeten navigeren en zoeken in mijn dozen, om te zien of deze boeken nog bij ons in huis zijn. 

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

8 reacties

  1. Ik heb die Pitty’s ook verslonden. En de Olijke tweeling. En de Vijf. En de Grote Zeven. Met die boeken heb ik mijn liefde voor het lezen ontdekt, denk ik.

  2. Ik ben bang dat ik er ook nog wel een paar in de kast heb staan… vroeger las ik die snel weg, al had ik er toen wel een klein irritatiefactortje bij, dat is niets vergeleken bij toen ik ze laatst weer zag én de bijbehorende film met dochter mee moest kijken!

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: