Ik deed het al eens op Facebook, en het werd daar zo enthousiast onthaald, dat ik het nog eens opnieuw doe op mijn blog. Want Facebook is zo vluchtig, mijn blog is duurzamer. En ik doe het ook een beetje uitgebreider nu. Boeken die mij beïnvloed hebben, boeken die belangrijk waren voor mij. 10 kinder- en jeugdboeken, en 10 romans. 

Ik speel weer een beetje vals, schrijf over een auteur vandaag zodat ik er verschillende boeken kan bijslepen. It’s my party and I cry if I want to, of zoiets. 

In mijn kindertijd nam Annie M.G. Schmidt een belangrijke plaats in. Er waren niet alleen de klassiekers zoals Jip en Janneke

of Pluk van de Petteflet.

Ook Het hele schaap Veronica intrigeerde me. 

En Floddertje was een favoriet. 

Ik ken(de) De spin Sebastiaan van voor naar achter en terug (wie niet).

en zong graag van het fluitketeltje, en ook van Dikkertje Dap.

Ook over die tante en die oom die wonen in een eikenboom, zong ik graag. 

Naar het schijnt mag Annie M.G. Schmidt dan al niet het leukste vrouwmens geweest zijn, of niet het plezante karakter dat je zou kunnen aannemen uit haar liedjes en gedichtjes, in mijn jeugd nam ze een belangrijke plaats in. 

De boeken van Annie M.G. Schmidt worden uitgegeven door uitgeverij Querido.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

    1. Grappig, ik heb heel veel van haar gelezen en kan hele stukken los uit het hoofd debiteren, maar Abeltje heb ik niet gelezen!

Zeg het eens?