Ik deed het al eens op Facebook, en het werd daar zo enthousiast onthaald, dat ik het nog eens opnieuw doe op mijn blog. Want Facebook is zo vluchtig, mijn blog is duurzamer. En ik doe het ook een beetje uitgebreider nu. Boeken die mij beïnvloed hebben, boeken die belangrijk waren voor mij. 10 kinder- en jeugdboeken, en 10 romans. 

Beginnen bij het begin. Ik heb me pas laat gerealiseerd dat mijn ma heel veel geïnvesteerd heeft in mijn lees-opvoeding. Ontelbare uren heb ik al lezend doorgebracht in mijn kamer. Het begon al vroeg, toen  mijn ma en ik samen met Hilde naar de buurtbibliotheek in Wondelgem gingen. De boekjes van Dick Bruna staan me nog levendig voor de geest. Niet noodzakelijk de Nijntje-boeken, eerder de andere boekjes met grote, eenvoudige en kleurrijke tekeningen. Dat was het prille begin van mijn leesliefde.

(de boekjes van Dick Bruna worden uitgegeven door Mercis Publishing)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?