Vaste rubriek op donderdag: favoriete albums. Ik ben altijd een platenkoper geweest, al van jongs af aan. Veel mensen vinden dat er op een album één goed nummer staat en dat de rest vulling is, maar daar ben ik het ab-so-luut niet mee eens. Meestal is het bij mij omgekeerd: een goed album bestaat uit allemaal nummers die ik graag hoor, behalve eentje of twee die ik minder/niet goed vind. In ieder geval, er is zoveel goeie muziek!

Vandaag: Moon Safari van Air.

Ik heb lang gedacht hier de soundtrack van de film The Virgin Suicides te zetten, maar ben op het laatste moment toch maar voor Moon Safari gegaan. De soundtrack kabbelt heerlijk voort zonder saai te worden, maar Moon Safari bevat toch wel een paar grandioze nummers die eruit springen.

Zoals Sexy Boy bijvoorbeeld:

Als je dat nummer daarna nog tegenkomt in een mix van Beck, dan ben je toch helemaal gelukkig?

https://www.youtube.com/watch?v=iQ1Hr01ODz0

(en ik heb eerlijk gezegd geen idee waarom deze links zo blijven, copy & paste als je wil kijken dus)

En daar is natuurlijk dé klassieker:

(onderdeel van mijn heilige graal samen met Gorecki en Teardrop).

You Make It Easy is er eentje van het kaliber van All I Need, maar minder bekend:

Opener La Femme d’Argent omvat niks maar komt daar perfect mee weg:

En laten we Kelly Watch the Stars niet vergeten!

https://www.youtube.com/watch?v=LwC1swvlBPs

Zalig plaatje.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?