Ik heb een vraag. (#durftevragen en #dommevragenbestaanniet en al)

Ik ben de laatste tijd een paar keer naar het UZ gefietst, en kwam onderstaande situatie tegen. (een heel veel voorkomende situatie trouwens, altijd, overal).

Ik heb het kruispunt getekend. Beetje rudimentair, ik ben bijvoorbeeld al de lijn in het midden van de weg vergeten. Maar soit. Fietspad staat in het rood.

20181005_072326_c8b

Zelf ben ik de paarse pijl, de lelijke bruine dingen zijn auto’s.

20181005_072426

 

20181005_072455

Ik moet dus naar links. Er is een voorsorteervak voor fietsers, waar je makkelijk links kan gaan staan, als het rood is.

Maar nu is mijn vraag: wat als het groen is? Dan sjezen de auto’s daar voorbij, liefst aan maximum 50 maar soms echt wel sneller, ik rijd op het fietspad en ik moet naar links. Hoe geraak ik veilig naar links? Mijn arm uitsteken, achterop kijken (acrobatie, ik zweer het u, op twee wielen) en me ertussen smijten als ik een gaatje zie? Of op het fietspad stoppen aan de lichten, wachten tot het rood is en dan links op het voorsorteervak gaan staan en wachten tot het weer groen wordt?

(zullen we het trouwens eens hebben over het daar midden op de weg moeten staan wachten, terwijl links en rechts de auto’s je voorbijrijden?)

Hoe moet dat eigenlijk? Iemand?

(het gaat in dit geval over het kruispunt Burggravenlaan – Ottergemsesteenweg)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?