Ik heb eens een vraag voor jullie.

Ik heb een paar luisterboeken op mijn laptop staan, en ik heb er ondertussen ook naar eentje geluisterd.

20180829_102910

Dat ene dat daar bovenaan omgekeerd ligt, Things the Grandchildren Should Know van E.

Nu. Ik heb daar een probleem mee. Het probleem van de stemmen die mij irriteren (zelfs bij dit boek, als de voorlezer iemand nadoet, ik krijg de zenuwen van dat hoge stemmetje) laat ik nog even buiten beschouwing.

Concentreren. Hoe doen jullie dat, boekenluisteraars? Je concentreren op wat je hoort? Dat lukt mij namelijk niet. Bij het minste ben ik weg. Ofwel ben ik bezig met iets en concentreer ik me daarop en hoor ik niks meer, ofwel droom ik weg en is er weer een stuk weg… dat lukt me niet.

Op straat luisteren trouwens ook niet. Passeert er een lawaaierige brommer of vrachtwagen, hop, je mag een stuk terugkeren want je hebt het niet gehoord.

Ik heb het gevoel dat ik bij een audioboek veel meer mis dan als ik gewoon lees.

Hoe zit dat bij jullie?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

6 reacties

 1. Ik luister eigenlijk constant naar luisterboeken via Storytel en mijn kinderen zijn nu ook al “verslaafd”. Ik vind het juist makkelijk om overal te kunnen luisteren, in de auto, op toilet (sorry), tijdens het koken, in bed, … Met de app kan je wel “terugspoelen” per 15 seconden. Misschien eens een maandje proberen? Ik dacht dat er een proefperiode was. Ze hebben overigens gelukkig ook een heel goed Engels aanbod.
  Stemmen kunnen mij ook wel eens irriteren, maar ik merk dat ik eraan gewoon word als ik echt “in” een boek zit. Alleen echt (Noord-)Nederlandse stemmen blijven me soms wel storen, maar als ik echt een boek wil “lezen” dan zet ik wel door.
  Het luisterend lezen is idd wel anders dan fysiek lezen, maar het nadeel weegt voor mij niet op tegen de voordelen. Maar ik lees ook nog wel papieren boeken.

  1. Je hebt me overtuigd, ik ga het eens uitproberen. Kwam het eerder al tegen. Er is een proefperiode van 2 weken, het proberen waard! Dankjewel Marleen 🙂

 2. Ik ben ook absoluut geen luisteraar, en ben dus niet geneigd om me snel aan een luisterboek te wagen. Ook niet aan podcasts. Ik heb bij spreekbeurten, lezingen, workshops, … al veel te dikwijls vastgesteld dat mijn gedachten snel een eigen leven gaan leiden, en dan ben ik natuurlijk een stuk van de inhoud kwijt. Het zouden ook al heel goede stemacteurs moeten zijn om mij te blijven boeien zonder ergernissen (ik hou bv. absoluut niet van auteurs die voorlezen uit eigen werk (ik mag hun boeken nog zo graag lezen)).
  Voeg daar nog bij dat ik een gloeiende hekel heb aan oortjes (ik heb misschien speciale oren, want bij mij blijven die nooit zitten) en/of koptelefoons: ik heb veel liever dat het geluid van wat verder komt dan vlak op mijn oren.
  Dus neen, luisterboeken zijn alsnog niet voor mij 🙂

  1. Je verwoordt mijn probleem goed: dat van die afdwalende gedachten en dan hele stukken kwijt zijn. Dat is mijn grootste probleem met luisterboeken eigenlijk!

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: