Ik zal maar eens proberen wat achterstand in te halen wat betreft mijn naaisels. En ik begin met iets simpels.

Voor mijn verjaardag kreeg ik van Sara een kleedje van de C&A. Het was twee maten te groot, en ik vond de mouwen absoluut niet mooi, maar het werd bewust gekocht en gegeven, want ik ging dat wel eens verbouwen tot een mooi zomerkleedje.

Ik dacht dat ik ergens een deftige foto had, maar beter dan dit vind ik niet.

Het heeft de hele winter in mijn naairuimte rondgereisd, en ondertussen dacht ik erover na en deed ik inspiratie op.

Een paar weken geleden begon ik er dan goed voorbereid aan. Vroeger zou ik het op mijn tafel gelegd hebben en direct zijn beginnen knippen. Niet nu evenwel. Deze keer heb ik het veel voorzichtiger aangepakt. Ik heb voorzichtig de mouwen losgetornd, en alle biaisbandjes (aan de onderkant van de mouwen, aan de armsgaten) ook losgetornd. In het gedacht dat ik die misschien kon recyleren.

Daarna baseerde ik me op de Seamwork Adelaide dress om het lijfje bij de knippen.

De biaisband bleek net een centimeter of 5 te kort te zijn, maar in mijn voorraad had ik nog zwarte enkelvoudige biaisband zitten om de armsgaten af te werken.

De hals liet ik zoals hij was. De achterkant vind ik erg mooi met de sluiting met knoopje.

Het decolleté vind ik in normale omstandigheden te hoog dicht, maar omdat ik toch altijd total sunblock moet smeren, en ik de achterkant mooi vind, nam ik geen risico en liet die zoals het is.

En nu ben ik blij met een heel mooi en comfortabel zomerjurkje!

(ik ben een beetje aan het experimenteren met foto’s “op model”, voel me er niet helemaal comfortabel bij maar soms moet dat eens, uit je comfort zone gaan)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: