Bij Seamwork organiseren ze voor leden een 4 weken durende serie “Design Your Wardrobe”, waarbij je leert hoe je een uitgebalanceerde garderobe kan samenstellen voor het komende seizoen. Kleuren, stoffen, patronen… het komt allemaal aan bod. Het klinkt een beetje tuttig, maar dat is het niet. Het is fantastisch, ik heb al heel veel bijgeleerd (en daar hou ik van!) en anders leren denken als het gaat over stoffen en patronen.

Daarvoor moesten we ook een moodboard maken. Je kan uiteraard digitaal gaan en bijvoorbeeld Pinterest gebruiken, of meer gespecialiseerde software.

Maar er werd ook aangeraden een analoog moodboard te maken, en aangezien ik de tijd en de goesting en het gerief in huis had, heb ik me daarop gesmeten. En ik ben zeer blij met het resultaat.

Als bord gebruikte ik een oud kurkbord dat in de kelder stond te wachten op vervoer naar het containerpark. Ik bekleedde de kurklaag met washi sheets die ik kocht bij de Action. Gekocht zonder dat ik wist wat ik er ooit mee zou aanvangen, maar kijk, ze kwamen toch van pas.

Het ging veel gemakkelijker dan ik gedacht had: snijmat en rolmes kwamen goed van pas, en die washi sheets werken gemakkelijk en vergeven veel fouten.

Daarna kon ik aan de slag voor het vullen van mijn eigenlijke moodboard. Ik printte patroontjes uit, wat kleurpaletten, een foto van vloertegels, ik noemde mijn collectie “warm summer breeze” en kleurde de woorden en patroontjes in met kleurpotloden, knipte stofstalen uit, en koos ook nog wat foto’s om ernaast te hangen.

Ik ben erg tevreden met het resultaat, het zal wel een tijdje boven mijn werktafel blijven hangen als referentie voor mijn naaiwerk de komende maanden.

Hierdoor, en ook door het maken van een fotoalbum over onze reis, wordt mijn creativiteit toch weer geprikkeld, en zit het serieus te kriebelen om aan de slag te gaan met pen, papier en potloden. Wordt ongetwijfeld vervolgd! (zo zot als een achterdeur, denken er nu een paar hoofdschuddend)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: