Soms krijg ik stofjes van Andere Oma Nadine die ze ergens tweedehands opduikelt. En soms zitten daar stofjes bij die in mijn schuif naar mij liggen te lonken, zo mooi zijn ze. Zoals dit stofje. Lang moeten nadenken over wat ik er in godsnaam uit zou kunnen maken, maar uiteindelijk begon er zich toch een idee te vormen. Een zomerjurkje. Met een rekker in het middel. Niet strak, niet te nauw aanspannend, maar los. Maar ook niet te flodderig. Dat leek me wel wat.

Gekregen stofjes, dat is uiteraard ook een hoeveelheid waar niet altijd makkelijk iets uit te maken valt. Dat was ook hier zo: ik moest de twee rugpanden nog eens uit twee delen maken. Maar zo kreeg ik toch het volledige kleedje uit de stof. En bij gekregen stof maak ik me niet zoveel zorgen over onvolkomenheden, ik ben al blij dat ik ze kan gebruiken.

Ik koos een patroon dat ik al veel vaker gebruikte, het Butterick B5812 kleedje. Ik koos de versie met korte mouwen, maar liet die mouwtjes weg.

Het kleedje bleek uiteindelijk te groot te zijn. Langs weerskanten knipte ik een centimeter of 2 weg, wat al veel oploste. Voor de rug had ik gekozen om bovenaan een knoopje te zetten en de rest open te laten tot aan het rokdeel. Wat stevig tegenviel: de twee panden stonden ver open en bloesden, wat niet mooi was. Ik heb er dan maar voor geopteerd om er kamsnaps aan te zetten, en dat bleek een goede zet: het kleedje heeft nu een mooie pasvorm. Niet te los, niet te strak. Lekker een beetje flodder. Een echt zomerkleedje, ondanks de niet echt zomerstof (synthetisch, voelt een beetje wollig aan langs buiten, maar toch niet te dik om als zomerkleedje te gebruiken). Zeer content met het resultaat!

Zeer content met het resultaat!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d