Na mijn diagnose en mijn ziekenbriefje tot het einde van het jaar, dacht ik al heel snel: pfhah, dan naai ik lekker iets voor mezelf. Want er zaten al langer ideeën te buitelen in mijn hoofd. Maar in eerste instantie was het vooral: keep it simple, keep it plain.

Ik begon met onderrokjes. Ik heb veel stof gekregen van De Andere Oma, onder andere voeringstof. Waarvan ik een rood onderrokje met een rekker maakte, en een zwart.

De zwarte stof moet de voering van een rok of kleed geweest zijn, en die zat nog deels in elkaar. En die paste goed. Dus naaide ik het zaakje weer dicht, naaide er een split in onderaan (die ik te klein maakte en die ik alweer mag herstellen), en stak er bovenaan een rits in (ook al uit de voorraad die ik van De Andere Oma kreeg). Voilà. Twee onderrokjes. Gaan mijn rokjes tenminste wat minder aan mijn leggings/kousen plakken.

Volgende was een shirt met lange mouwen. Ik ben van plan een tijd geen stof meer te kopen (ahum) en mijn voorraad wat te doen slinken. (probleem is dat je nauwelijks ziet dat die mindert). Alweer stofjes van De Andere Oma. Patroon is het Deer & Doe Plantain shirt.

Voorkant en mouwen in een dunne, gebreide, paarse stof, achterkant (omdat ik niet genoeg had) in zwarte stof met een beetje reliëf. De paarse stof rekt heel erg, waardoor de mouwen nogal lang uitvallen en nog steeds langer lijken te worden.

Hetzelfde Deer & Doe Plantain shirt in een donkergrijze stof met visgraatmotief, gekocht in Ronse. Weinig over te vertellen, mooi shirt. Net als het vorige een beetje doorzichtig, maar ik draag graag laagjes in de winter, dus dat is perfect.

Ik had ook nog mooie, bordeaux gebreide stof liggen, ik twijfelde een beetje wat ik ermee zou doen. Uiteindelijk besloten om er een Burda 7828 overslagjurk mee te maken. Beetje gevaarlijk, effen stof voor een jurk, maar ik draag er toch meestal een cardigan boven, dus waarom niet.

Weer zeer weinig over te vertellen, ik maakte deze jurk al vaak en heb er geen moeite mee. De stof werkte vlot en het zaakje was in geen tijd gepiept.

Ik verander wel een paar dingen aan dit patroon: het striklint laat ik weg (hiervoor gebruik ik de werkbeschrijving van mina dotter), en ik steek nog een band tussen het bovenstuk en de rok. De mouwen aan dit kleed zijn 3/4 mouwen.

Opnieuw foto’s met mijn telefoon en nu staat er geen schattig baby’tje op dus vind ik ze nog minder goed. Maar voor een keer trek ik het me niet aan.

Ondertussen ben ik bezig met een nieuw patroon, waarover alweer later meer.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

Zeg het eens?