DSC_1615

Ik kocht het Lua slaapzakpatroontje van Straight Grain na een eerste ongelukkige aanvaring met het gratis slaapzakpatroon van de droomfabriek. Ik wilde nog een tweede, mooiere versie maken. Wat later maakten Meneertje Mertens en ik een uitstapje naar Merksem voor de stockverkoop van Mondepot, waar ik dé perfecte stofjes vond. Geel! Nauwelijks te vinden de laatste tijd, maar dat is de kleur die mama en papa gebruiken voor de kinderkamer. Een heerlijk tricotje van Baba, en een zachte zachtgele stof voor de binnenkant.

De baby is voorzien voor mei, voor borelingskes worden slaapzakjes afgeraden, dus ik maakte een maat 6 maanden/1 jaar. Ideaal voor de komende winter.

Dit patroon was veel beter, inclusief een uitgebreide werkbeschrijving. Zo heb ik het graag. Ik lette dubbel zo goed om de stof in de juiste richting te knippen (ook hier kan je het motief op z’n kop zetten als je niet oplet). Na wat twijfelen tussen wit en gebroken wit, naaide ik een gebroken wit paspeltje tussen het voorpand. 

DSC_1637

De rits insteken was deze keer piece of cake, dankzij de goede werkbeschrijving. Wel een gewone rits en geen blinde rits, wegens geen blinderitsvoetje, nog nooit een blinde rits gebruikt, en een hele voorraad gele ritsen van Andere Oma Nadine, zodat ik ook geen nieuwe rits moest kopen. En met een gewone rits is het mooi genoeg wat mij betreft.

Etiketje erin om het áf te maken, en echt niks noemenswaardig om te vertellen over het vervaardigingsproces van dit slaapzakje, want ik haalde geen stomme stoten uit.

DSC_1628

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: