Een tijd geleden viel me op dat ik nogal wat winterstofjes liggen had, die ik deze winter wel wilde gebruiken. Toen knipte ik 5 kledingstukken in 1 keer, zodat ik tussendoor kon naaien. Er bleven 2 geknipte kledingstukken wachten, tot ik vorige week echt vond dat die eens af moesten raken.

Het eerste was een raglan shirt van McCall’s (M6992) in twee verschillende stoffen: een gewafelde grijze winterstof met een subtiel glittertje, de mouwen in zwarte punta die roma. Deze keer naaide ik geen boord aan de hals, ten eerste omdat ik die toch fout geknipt had, en ten tweede omdat ik liever een dieper uitgesneden hals heb. Experiment dat goed gelukt is. Verder valt er héél weinig te vertellen over dit shirt: vlot in elkaar gestoken, en het zit lekker.

DSC_1223

Daarna was er nog een vestje van Burda (7183), en ook dit heb ik al verscheidene keren gemaakt.

DSC_1253

Toen bedacht ik dat ik er wel eens een rits in zou steken. Waarop het concept “deelbare rits”, dat ik eigenlijk nooit goed begrepen had, me ineens helemaal duidelijk werd: bij het doorzoeken van mijn ritsenkoffer bleek namelijk dat ik geen rits had die in een vestje kon (een rits dus, die onderaan volledig open gaat). Behalve een knaloranje rits van 70 cm. Waardoor ik wel ging denken aan een contrasterende rits. Eens bij de Veritas langsgeweest, alwaar ik dacht: oh, die ritsen met twee glijders, dat is ook leuk! Tot ik me thuis, mét rits, realiseerde dat die dan ook niet volledig open kan. Oh well, dan is het maar een vestje dat niet open kan.

DSC_1267

Voor de lol stikte ik alle zomen over met een dubbele zoom in contrasterende kleur. Behalve aan de rits, waar ik het ook mooi gevonden had, maar waar het niet mooi lukte. Twee keer geprobeerd, twee keer uitgehaald, en het daarbij gelaten.

DSC_1272

Halsketting: deBATjes

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?