DSC_1249j

Ik kreeg van een collega een patroontje voor de schattigste baby booties ever. Het bleef een beetje liggen om inspiratie te verzamelen. Wat later kreeg ik van de Andere Oma in Spe een doos vol met stof, waarin de perfecte stofjes voor deze booties. In mijn schuiven zitten genoeg overschotten om die perfecte stofjes aan te vullen.

Een eerste poging maat 0-3 maanden liep faliekant af: ik stikte het eerste stuk uit gewoonte met een zoom van anderhalve centimeter, terwijl het 6mm moest zijn. Die fout leverde uiteindelijk poppe-booties op. Ik zoomde ook af met de overlock, wat een beetje boven mijn kunnen was, het zag er niet uit. En er waren uiteindelijk nog wat dingen aan het patroon die ik anders wilde doen. Eerste paar onbruikbaar dus.

Het tweede paar maakte ik voor de veiligheid in maat 3-6 maanden. Ik veranderde wat ik nodig vond (wat vooral ging om afwerking aan de binnenkant), en ik begreep een aantal dingen van het patroon nu beter, waardoor ik uitkwam uit bij een very cute paar baby booties. Waarbij Meneertje Mertens me weer hielp om de kamsnaps erin te steken.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: