DSC_1205

Janna zag dat wel zitten, een babyslaapzakje genaaid door haar mama, en deze oma in spe hier zag dat ook wel zitten. Dat was dus één van de babynaaiprojectjes die ik op het oog had.

Bij In den beer mooi katoen en bijpassende bamboe fleece gekocht, en oranje paspel.

En toen nam het gesukkel een aanvang. Ik printte het gratis patroon van de droomfabriek uit. Knipte en plakte… oei, dat past gelijk niet goed. Och ja, wat gefoefel hier en daar, en dat komt wel goed. Oei, ik ben een rits vergeten. Bij een volgende passage bij de Veritas een oranje deelbare rits van 70 cm gekocht.

Katoen geknipt, en toen begon het te dagen: oei, ik heb dat niet goed gedaan. Voorpand in één stuk geknipt, achterpand in 2 stukken. Dat moest omgekeerd, slimme. Fleece wel goed geknipt, nog wat geprobeerd en gedaan, maar tevergeefs: ik kreeg de goede stukken niet meer uit het katoentje. Meneertje Mertens: ah, dan gaan we nieuwe stof kopen hè. OK dan! Nog stof mee voor een volgend projectje, zo gaat dat dan meestal. (En bij de verhuis van Milan vastgesteld dat ik eigenlijk feitelijk als ik eerlijk ben de eerste drie jaar niet meer naar een stoffenwinkel moet. Maar goed. Dit hélemaal terzijde).

DSC_1210

Stof gewassen en vooruit met de geit, we kunnen weer verder. Nog eens goed gekeken en vastgesteld dat ik de achterkant eigenlijk feitelijk een beetje omgekeerd geknipt had, de stof had een richting. De uiltjes staan eigenlijk allemaal in dezelfde richting, niet door elkaar. Oei. Duh. Och ja, miljaardedju, niemand die dat gaat zien. Dat baby’tje gaat daar toch altijd op liggen?

Ik begin de beschrijving te volgen (die veel te summier naar mijn goesting is). Raak al een beetje in de knoei met voor- en achterpand die niet dezelfde lengte hebben (ook als ik het nameet op het patroon). En stel vast dat de tekening hélemaal niet klopt met de uitgeknipte stof. Heb ik mij gemist dan? Mijn rits is lánger dan mijn voorpand, terwijl ze op de tekening in de beschrijving maar tot de helft komt? WTF? Help? Enig logisch nadenken leert ook dat een rits van 70cm die maar tot pakweg de helft komt, leidt tot een babyslaapzakje van 1m40? Logischerwijs? Dat is nogal lang? Niet? Toch? ~zucht~

Goed. In mijn ritsenkoffer gaan rommelen, en dan komen al die ritsen die ik van De Andere Oma Nadine kreeg to the rescue: een perfect passende groene rits met de goede lengte. Oef! Gered. Stom patroon.

DSC_1212

Summiere werkbeschrijving: steek de rits erin. Zoiets. Ja zeg. Ik heb dat nog niet vaak gedaan, rits in een gevoerd naaiwerk steken. Goed ja. Ik zal er wel iets van bakken zeker. Eén keer moeten herbeginnen (cava nog, toch?), beetje amateuristisch gedaan maar tegen dan zat ik al lang in de who cares-mentaliteit.

Waarna ik besefte dat ik paspel voor biais gehouden had, en dat ik eigenlijk biais had moeten kopen, en geen paspel. Aaaaargh! Maar goed. Paspel toch maar gebruikt aan de onderkant van de slaapzak (en vreselijk gevloekt op de binnenkant, leek nergens naar, is nu wel redelijk maar lang niet goed genoeg), en zelf biaisband gemaakt voor de bovenkant. Die er dan niet erg netjes op zit aan de schouders, maar weet je wel, die who cares-mentaliteit. Veel slechter kon het allemaal toch niet meer worden.

DSC_1217

Nog op Meneertje Mertens gewacht voor de kamsnapjes bovenaan, beetje netjes gestreken, en het hele geval ziet er toch nog redelijk toonbaar uit. Maar ik ga toch een ander patroontje zoeken en eens opnieuw beginnen! (ik weet alleen niet of ik écht geschikte stofjes daarvoor heb in mijn stoffenvoorraad, hihi)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?