DSC_0866

Het derde en laatste stofje dat ik kocht op de stockverkoop van Nathalie Engels, is een heel speciaal stofje. De ene kant overheersend oranje met een paars/zwarte figuur, de andere kant paars met een oranje figuurtje. De stof is langs beide kanten te gebruiken, en op de oranje kant verandert ze van uitzicht naargelang de hoek waaronder je ze bekijkt.

DSC_0845

Anders dan sommigen zouden denken, koos ik voor de oranje kant (en eigenlijk de “goede” kant), deze vind ik het mooist. Omdat de stof zo mooi en opvallend is, vond ik een simpel jurkje daarvoor het meest geschikt, zodat de focus op de stof blijft liggen, en niet op het model van de jurk. Als patroon gebruikte ik Butterick 5812, een patroontje dat ik al vaker gebruikte.

DSC_0861

Na een beetje getwijfel koos ik een knaloranje rits, die achteraf gezien weinig opvalt. Ik koos ook voor oranje garen. Ik stikte de jurk met een gewone rechte steek, en werkte de (vreselijk rafelende) naden af met de overlock. De eerste keer dat ik dit deed, en ik ben tevreden van het resultaat.

DSC_0852

Kettingske: mijn nieuwste aanwinst van bij deBATjes.

DSC_0863

 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d