Mijn collega Sophie volgt een cursus gezondheidsconsulente, en daar zit een onderdeel massagetechnieken in. Om haar flesjes massageolie veilig van thuis naar het werk en dan naar school te vervoeren, vroeg ze me of ik een tasje wilde maken.

Ik wist meteen wat ik voor ogen had, en had het op Etsy ook snel gevonden: de Essential Oils Bag. Sophie had al stofjes voor de buitenkant en de voering, en ik ging nog op zoek naar een rits en verstevigingsmateriaal.

Het verstevigingsmateriaal was een beetje een zoektocht: bij Veritas hoorden ze het in Keulen donderen toen ik over “fusible fleece” en dikkere vlieseline sprak, en hadden ze alleen dun materiaal. Dun, maar hard, zodat het tasje toch rechtop zou blijven staan. Maar niet echt wat ik zocht. Na een vraag op een Facebook naaigroep kwam ik uit bij wattine, en vlieseline iets in de zeshonderd. Uiteindelijk vond ik bij de Modecoupon exact wat ik zocht: vlieseline 630. Dik, zacht, stevig.

Eerst maakte ik een testversie. Het patroon is namelijk gemaakt voor kleine flesjes, maar meteen vergroten naar een maat goed voor de flesjes van Sophie zag ik niet zitten, want er zaten patroonstukken tussen waar ik niet bepaald van wist waar ze moesten komen.

De eerste versie is in de vuilbak beland, wegens verkeerde stukken aan elkaar gezet. De uitleg was me niet helemaal duidelijk. De tweede versie is wel goed gelukt, en leverde een schattig klein tasje op.

InstagramCapture_72a37568-4b9c-4273-865c-87937441767c (Custom)

Nu wist ik ook waarvoor het patroondeel “joining piece” diende, en in welke mate ik dat moest vergroten. Het vergroten was vrij simpel, met een meetlat en een rekenmachine, en een bord om cirkels te tekenen.

Het in elkaar steken was ook vrij eenvoudig, doordat ik al flink geoefend had. De dikte van de verschillende lagen viel nog mee, zeker omdat het nu geen klein tasje meer was.

Het tasje is voorzien voor 4 kleinere en 2 grote flessen. Het mocht misschien een beetje kleiner, minder hoog, maar ik ben nu eenmaal geen expert in patronen aanpassen. En het voordeel is dat er nog een handdoek of andere spulletjes mee in het tasje kunnen. DSC_0177 Hieronder nog een reeks foto’s van het tasje. DSC_0157 DSC_0160 DSC_0167 DSC_0172 DSC_0163

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?